Folkkära skådespelare i modern klassiker på Örebro Teater

Av på 11 oktober, 2021
Foto: Mats Bäcker

Den 20 november får Edward Albees ”Vem är rädd för Virginia Woolf?” efterlängtad nypremiär på Örebro Teater. I den moderna klassikern ser vi Jakob Eklund och Katarina Ewerlöf i de ikoniska rollerna som George och Martha tillsammans med Hans Christian Thulin och Ester Uddén.

Det är sent på natten och George vill sova. Martha har bjudit in två halvfrämlingar på efterfest. Det är upprinnelsen till vad som blir en brinnande natt av raffinerade förödmjukelser och livsfarliga lekar. Genom våld, förnedring och verbalt sparrande – i en värld av drinkar, akademiker, sarkasmer och livslögner – undersöker föreställningen destruktiva relationer och vår egen oförmåga att se destruktiva mönster inom oss själva.

– Edward Albees pjäs är en drabbande bergochdalbana av igenkänning och absurditet som på ett mästerligt sätt speglar mänskliga tillkortakommanden och begär. Det känns lustfyllt och förväntansfullt att äntligen få återvända till den här uppsättningen och låta den möta sin publik. En generös och intim helaftonsföreställning som bjuder på hisnande skådespeleri och tätt sammansvetsat ensemblespel, säger Rikard Lekander, regissör.

Edward Albees ”Vem är rädd för Virginia Woolf?” hör till den moderna litteraturens allra största klassiker och är en av västvärldens mest uppskattade dramer.

AV Edward Albee 

ÖVERSÄTTNING Östen Sjöstrand

REGISSÖR Rikard Lekander

SCENOGRAFI & KOSTYM Richard Andersson

LJUSDESIGN Carina Persson Backman

MASK-& PERUKDESIGN Giovanni Indelicato och Linda Nieminen

FÖRLAG Nordiska ApS- Köpenhamn

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro Teater

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in