Folktandvården 80 år – en betydelsefull folkhälsoaktör

By on 24 maj, 2018

För inte så längesedan var tänder en bristvara i Sverige. Visserligen fick folk precis lika många tänder då som nu, men de förlorades betydligt snabbare. När en tand gjorde ont drog man helt enkelt ut den.

Den 25 maj 1938 fattades beslutet om en statsfinansierad, allmän tandvård. Folktandvården var född och sedan dess har vi som bor i Sverige inte bara fått behålla de flesta av våra tänder – vår munhälsa är dessutom i världsklass. Det hurrar vi för nu när Folktandvården fyller 80 år.

Som passionerad folkhälsoaktör har vi kommit långt i vår strävan efter att förbättra munhälsan i Sverige, men det finns fortfarande arbete att göra. Våra 650 medarbetare inom Folktandvården i Örebro län är invånarnas stöd och hjälp för en fortsatt bra munhälsa och vi driver utvecklingen fortsatt framåt, varje dag.

På fredag den 25 maj firar vi att Folktandvården fyller 80 år. Vi delar ut ballonger och tandborstar till alla patienter på våra kliniker i länet. Vid Resecentrum i Örebro finns Folktandvårdens folkhälsoenhet på plats och delar ut tandborstar till morgonpigga resenärer mellan klockan 08:00 -10:00.

Hälsa | Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login