Folktandvården Karlskoga öppnar på ny adress den 30 maj

By on 23 maj, 2022
Arkivbild

Måndag den 30 maj flyttar Folktandvården Karlskoga in i sina nya lokaler på Värmlandsvägen 12 A. De nya lokalerna är ljusa, rymliga och möter de krav som en modern tandvårdsverksamhet ställer. Större och bättre anpassade och utrustade lokaler gör att kliniken kan ge patienter ett effektivt omhändertagande med hög kvalité.

I de nya lokalerna finns den senaste tekniken till exempel utrustning för distanskonsultationer, digital avtryckstagning, intraorala kameror och panoramaröntgen. Det finns totalt 14 behandlingsrum på kliniken. Entré, väntrumsyta och reception tillgodoser behov och tillgänglighet för patienter och närstående i alla åldrar. Till exempel finns det för de yngsta barnen en mysig barnhörna i väntrummet. Folktandvården Karlskogas nya läge nära busstationen underlättar för patienter att ta sig till och från kliniken.

– Satsningen på Folktandvården Karlskoga innebär en satsning för hela Karlskogaområdet. Kliniken i Karlskoga är en viktig kunskapsnod som stödjer och hjälper våra mindre kliniker i Hällefors och Degerfors, som ingår i vår enhet. Satsningen är en förutsättning för vi ska kunna fortsätta bedriva kvalitetstandvård i den västra länsdelen över tid, säger Marcus Lundell, tillförordnad verksamhetschef, Folktandvården Karlskoga.

Bra anpassade lokaler

Lokalerna är planerade utifrån hållbarhet och långsiktighet, med det menas att lokalerna är anpassade för nuvarande arbetssätt och flöden, men de ska också fungera när nya arbetssätt införs. Stor hänsyn har tagit till arbetsmiljön, allt för att medarbetare ska få en så bra och trivsam arbetsplats som möjligt.

– En bra arbetsmiljö, funktionella lokaler och modern utrustning är viktigt för att vi ska kunna rekrytera och behålla medarbetare. Våra nya lokaler skapar också, genom fler behandlingsrum och konferensytor, goda förutsättningar för internutbildning och utveckling. Redan under hösten utökar vi vår tandläkargrupp med flera kollegor som under handledning påbörjar Folktandvårdens traineeprogram. Jag upplever att vår mix av kompetent personal och våra nya attraktiv lokaler har ökat intresset för att arbeta hos oss, det är jätteroligt, säger Marcus Lundell.

– Att Folktandvården har moderna och ändamålsenliga lokaler är viktigt, både för våra patienter och för våra medarbetare. Det främjar arbetsmiljön för medarbetarna och säkerställer att Folktandvården kan utföra tandvård på ett patientsäkert och effektivt sätt i hela Örebro län, säger Maria Comstedt, ordförande i Folktandvårdsnämnden.

Hälsa | Örebro län
Örebronyheter

Källa: Region Örebro län

You must be logged in to post a comment Login