Föräldrar efterlyser datorspel i undervisningen

Av på 21 juli, 2021

De flesta föräldrar tycker att datorspel har en positiv inverkan på barns skolgång och ökar intresset för skolämnena, det visar en undersökning som YouGov tagit fram på uppdrag av Elgiganten. Föräldrarna menar också att användningen av datorspel i skolan ökar barnens digitala kompetens och minskar digitalt utanförskap.

Enligt undersökningen tror 60 procent av de tillfrågade föräldrarna att användandet av datorspel i undervisningen av skolämnen som historia, geografi och så vidare, skulle öka elevernas intresse för ämnen.

– Vi föräldrar brukar ofta prata om att barnen gejmar för mycket. Samtidigt upplever jag att de flesta också förstår vilket värde spelandet har för barnens utveckling, både kopplat till det digitala men också när det kommer till lärande rent allmänt, säger Niclas Eriksson, vd på Elgiganten.

Undersökningen visar även att 55 procent av alla tillfrågade föräldrar tror att datorspelsanvändande i samband med undervisning skulle öka den digitala kompetensen bland elever och därmed minska det digitala utanförskapet.

2020 ingick Elgiganten ett långsiktigt samarbete med DreamHack, som är världsledande inom gejmingfestivaler och e-sport. DreamHack arrangeras två gånger om året och är en naturlig mötesplats för alla gejmingintresserade. Genom partnerskapet med DreamHack vill Elgiganten inkludera fler i gejmingvärlden och på så sätt fortsätta arbetet med att motverka digitalt utanförskap.

– Sättet vi umgås på förändras med tiden och idag finns en stor del av gemenskapen och leken online. Det är viktigt att man som förälder engagerar sig i barnens digitala liv, men det är inte helt enkelt. Vi hoppas att DreamHack ska bli ett gemensamt intresse för hela familjen, säger Niclas Eriksson.

Om undersökningen

Sedan 2008 har YouGov, på uppdrag av Elgiganten, undersökt det digitala utanförskapet i Sverige. I år har en del av frågorna handlat om gejming. 1016 personer tillfrågades i undersökningen som genomfördes 29/4 – 5/5 2021. Undersökningen i sin helhet kommer att presenteras efter sommaren.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: Elgiganten

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in