Förbättrad tjänstepension för 1,9 miljoner tjänstemän

Av på 12 oktober, 2018
Arkivbild

Mer pension för varje inbetald krona genom lägre avgifter, nya valbara förvaltare och högre utbetalningar som pensionär. Det är resultatet när tjänstepensionsföretaget Collectums nya upphandling av tjänstepensionen ITP nu träder i kraft för nästan två miljoner tjänstemän.

Än en gång har vi förhandlat fram en bättre tjänstepension. Svenska företag med kollektivavtal har en tjänstepension i världsklass att erbjuda sina anställda tjänstemän, säger Tomas Carlsson, pensionsexpert på Collectum.

Den 1 oktober trädde den nya upphandlingen av tjänstepensionen ITP i kraft. Tjänstemännen kan nu välja mellan fem bolag inom traditionell försäkring och fem bolag inom fondförsäkring. Fondbolagen erbjuder tillsammans 76 valbara fonder.

Avgifterna har sänkts ytterligare på både traditionell försäkring och fondförsäkring. Den här gången har Collectum dessutom utvärderat de upphandlade bolagens erbjudanden under hela försäkringsperioden, från första anställningen till åren som pensionär, för att de faktiska månadsutbetalningarna ska bli så höga som möjligt.

Tjänstepensionen ITP ger mesta möjliga pension för varje krona som arbetsgivaren betalar in. Så stark är kraften i att 1,9 miljoner tjänstemän och 35 000 arbetsgivare förhandlar tillsammans, säger Tomas Carlsson.

De nya avtalen gäller från den 1 oktober 2018 till den 30 september 2023. Detta är fjärde gången som Collectum, på uppdrag av Svenskt Näringsliv och PTK, genomfört upphandlingar av tjänstepensionsförvaltare.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in