Företagarna positivt överraskade av överenskommelsen

Av på 13 januari, 2019

Företagarna är positivt överraskade av det utkast till överenskommelse mellan S, C, L och MP som Centerpartiet presenterade under sin presskonferens på eftermiddagen. Överenskommelsen innehåller en rad kompromisser och förslag som, om det blir verklighet, skulle få stor betydelse för ett bättre företagsklimat i Sverige.

Centerpartiet meddelade under presskonferensen att man ställer sig bakom Socialdemokraterna och Stefan Löfvén som statsminister mot att Centerpartiet får igenom en rad sakpolitiska förslag. Många av dem är förslag där Företagarna har varit tongivande, men som har stött på patrull hos den tidigare regeringen:

Agendan ser lovande ut. Det är överraskande att uppgörelsen innehåller så många punkter som Företagarna står bakom med tanke på att vi under hela den gångna mandatperioden har varit tvungna att jobba i stark motvind. Vi kommer att behöva vara ytterst vaksamma och verkligen följa upp politiken från dag ett så att den genomförs, om detta blir den kommande regeringens plattform, säger Günther Mårder, vd för Företagarna.

Strukturreformer på arbetsmarknaden är någonting som Företagarna har efterfrågat under en lång period. Överenskommelsen innehåller förslag som sänkta arbetsgivaravgifter, en reformerad Arbetsförmedling som tillåter privata alternativ för en bättre matchning på arbetsmarknaden, en slopad värnskatt, förbättrade regler för personaloptioner, bättre möjligheter att bo och verka på landsbygden, borttagen extraskatt på generationsskiften, med mera: 

– Uppgörelsen innehåller sakpolitiskt viktiga förflyttningar för ett bättre företagsklimat vilket Företagarna länge har jobbat för, förutsatt att det blir verklighet, säger Patrik Nilsson, samhällspolitisk chef på Företagarna.

Politik | Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in