Förlust i Axéns sista match Med Örebro SK

By on 27 augusti, 2017

Idag söndag begav sig Örebro SK till Sundsvall för att möta G.I.F Sundsvall i fotbollens allsvenska.

Detta var den sista matchen med Alexander Axén som huvudtränare innan Axel Kjäll tar över.

I den först halvleken dominerade Sundsvall bollinnehavet och kom till några avslut där vissa krävde Oscar Janssons insats, annars såg Örebros försvar ut att ta hand om det mesta.

Örebro hade däremot stora problem framåt och det dröjde ända fram till den 42: a minuten innan Örebro fick sitt första avslut mot Sundsvall. Detta var dock halvlekens vassaste men renderade bara en hörna också den matchens första.

Den första halvleken slutade följaktligen 0–0, en halvlek som inte var särskilt underhållande för oss som tittade.

Andra halvlek började som den första slutade med mycket bollinnehav från hemmalaget.

I den 60: e minuten får David Batanero Puigbo ett rött kort och får lämna planen.

Örebro fick nu lite mer boll och i den 70: e minuten klippte Nahir Besara till och satte 0–1 för Örebro med ett vackert skott.

Efter ledningsmålet slappnade Örebro av något medan Sundsvall snarare växlade upp och i den 79: e minuten så sköt Linus Hallenius bollen rakt upp i krysset för kvittering till 1–1.

I den 83: e minuten var det åter dags och denna gång var det Peter Wilson som klippte till, bollen touchar en Örebrospelare och 2–1 var ett faktum.

Örebro pressade på ordentligt mot slutet, men det räckte inte och matchen slutar 2–1.

Nu lämnar Alexander Axén och det första jag tycker att Axel Kjell skall ta tag i är anfallsspelet för annars kommer det att bli mycket svårt hemma mot Malmö den 10/9.