Förlust mot Kanada men jakten på final och medaljer fortsätter i semifinal 2

By on 8 april, 2017
Foto: © WCF

Lag Edin startade semifinalen starkt och pressade Kanada till en etta i första omgången, men momentum svängde över till Kanada som kopplade greppet med en tidig 3-0 ledning.

Vi hade bra lägen i de tre första omgångarna men fick ingen utdelning. Vi gjorde några små misstag på back-end som gjorde att de istället kunde stjäla poäng, säger Niklas Edin.

Sverige och lag Edin kom tillbaka med poäng i fjärde omgången och även stulen poäng till 2-3 i sjätte omgången men sedan var det stopp. Kanada med skip Brad Gushue kopplade nytt grepp i sjunde omgången och fick en fyrapoängsledning som blev helt avgörande.

Det blev förlust 4-7 för de svenska killarna som nu får ladda om för semifinal 2 mot USA eller Schweiz.

Det fattades en liten fininställning och tror att vi behöver en match till för att hitta det. Kan vi vinna nästa så tror jag att vi är stärkta inför en final. Vi måste gå in med fullt fokus och full laddning och vara beredda på isens kvalitet. Vårt spel har en högre nivå men isen kan absolut spela oss spratt. Om isen blir lika frostig som i matchen mot Kanada så blir det svårt att beräkna och vi måste verkligen vara på tå, säger Niklas Edin.

Slutspelet spelas enligt page-modellen vilket innebär att lag Edin fortsätter en jakt på finalplats och medaljer i semifinal 2, söndag kl 03:00 svensk tid. Där väntar vinnaren från kvartsfinal (Page ¾), USA eller Schweiz. Kanada är med sin seger klara för VM-final.

Sverige trupp vid VM Herrar 2017
Niklas Edin (skip), Oskar Eriksson, Rasmus Wranå och Christoffer Sundgren.
Reserv: Henrik Leek. Coach: Fredrik Lindberg. Förbundskapten: Peja Lindholm

Sport | Curling
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login