Formel 1 | Marcus Ericsson bröt F1-premiären

Av på 20 mars, 2016

Australiens Grand Prix 2016 är det första racet i F1 cirkusen, Marcus Ericsson startade från 15e plats med Lewis Hamilton i Pole Position som vanligt.

Efter en drömstart av Ferrari där både Kimi Räikkönen och Sebastian Vettel gick upp täten där Sebastian Vettel tog ledningen av de två, Marcus Ericsson lyckades hålla sin position.

Efter en otäck krasch av Fernando Alonso (Alonso klarade sig bra efter omständigheterna) på 19e varvet blev det rödflagg, vilket innebär att alla bilarna fick gå in i depån och stå still inför omstart.

Ingen vidare fart i Sauberbilarna som önskat och Marcus Ericsson fick avsluta loppet på 41a varvet efter att något i bilen hade gått sönder.

Vi tror att det var en drivaxel som gick, säger Ericsson till Viasat, det kändes inte helt rätt efter rödflagg. Det var bara att ta sig runt för att en gå in i depån för att ta reda på vad det var för fel.

Bägge Mercedesförarna Nico Rosberg och Lewis Hamilton kom tillbaka, efter en lyckad däckvalsstrategi vann Nico Rosberg före Lewis Hamilton med Sebastian Vettel, Ferrari på en tredje plats i Melbourne, Australiens Grand Prix.

Sport | Motor Formel 1
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in