Formsvagt BIK Karlskoga förlorade mot Kristianstads IK

By on 10 november, 2021

BIK Karlskoga åkte under onsdagen till Kristianstad för att ta sig an ett formstarkt Kristianstads IK i den 13 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Karlskoga som var inne i en svacka och hade bara vunnit en av sina fem senaste matcher. Kristianstad å andra sidan hade en klart uppåtgående formkurva och hade vunnit fyra av sina fem senaste matcher.

Det var Karlskoga som började första perioden bäst med ett farligt anfall direkt från start, men sen kom Kristianstad tillbaks och var laget som dominerade perioden och i den tionde minuten kunde man sätt 1-0 genom Melker Eriksson. Efter målet krigade båda lagen på men det var Kristianstad som var närmast ett mål till i en period som slutade 1-0 till Kristianstad.

Ett fortsatt hett Kristianstad kom ut till den andra perioden och de satte högsta fart från start. I den 12 minuten kunde sedan Kristianstad utöka sin ledning till 2-0. Men Karlskoga jobbade sig in i matchen och skapade en del farliga chanser men pucken ville bara inte in i Kristianstads mål. perioden slutade 1-0 till Kristianstad.

Karlskoga satsade hårt på att kvittera från start i den tredje perioden och man lyckades med att skapa tryck mot Kristianstadsmålet men fortsatt lyckades man inte få in pucken i mål. Med dryge tre minuter kvar tog Karlskoga ut målvakten och då lyckades Malte Sjögren pricka in 3-0 för hemmalaget. Karlskoga fortsatte att trycka på och med en och en halv minut kvar kunde David Lilja trycka in reduceringen till 3-1. Men när sedan Karlskoga åter tog ut målvakten kunde Malte Sjögren ännu en gång sätta pucken i tom bur och matchen slutade 4-1 till Kristianstad.

Karlskoga fortsätter att ha förtvivlat svårt att göra mål och jag vet inte hur många bra chanser man brände rakt av för att man missade målet eller helt enkelt valde att passa i klara skottlägen. Lagets måltjuv nummer ett Henrik Björklund verkar dessutom ha fått stor målkramp inför sitt 200de mål i hockeyallsvenskan så vi får hoppas att han snart kommer över den.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på Fredag den 12 November hemma mot AIK.

Första perioden tionde minuten mål Kristianstad, Melker Eriksson satte 1-0. 14 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson Interference. Powerplay Kristianstad, inget resultat.

Första perioden slutade 1-0 till Kristianstad
Skottstatistik första perioden Kristianstads IK 18 – BIK Karlskoga 7

Andra perioden  åttonde minuten utvisningKarlskoga, två minuter Arvid Aronsson Cross-checking. Powerplay Kristianstads, inget resultat. 12 minuten mål Kristianstad, Dennis Svensson satte 2-0. 19 minuten utvisning Kristianstad, två minuter Herman Hansson Interference. Powerplay Karlskoga, inget resultat.

Andra perioden slutade 1-0 till Kristianstad
Skottstatistik andra perioden Kristianstads IK 16 – BIK Karlskoga 9

Tredje perioden tionde minuten utvisning Kristianstad, två minuter Erik Flood Tripping. Powerplay Karlskoga, inget resultat. Elfte minuten utvisning Karlskoga, två minuter David Lindquist Hooking. Spel 4 mot 4, inget resultat. 14 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson Hooking. Powerplay Kristianstad, inget resultat. 17 minuten utvisning Kristianstad, två minuter Malte Sjögren satte 3-0 i tomt mål. 19 minuten mål Karlskoga, David Lilja reducerar till 3-1. 20 minuten mål Kristianstad, Malte Sjögren satte 4-1 i tomt mål.

Tredje perioden slutade 2-1 till Kristianstad