Försäljningen av fläktar slår nya rekord

By on 24 juli, 2019

Med förra sommarens pangväder i minnet har denna sommaren inte imponerat ännu, men från och med imorgon förväntas temperaturerna stiga till närmare 30 grader i stora delar av landet. Nu när sommarvärmen äntligen börjar smyga sig på hoppas vi att den är här för att stanna!

Förra året började tillgången av fläktar sina redan i början av juli, därför var det många som fick ta sig igenom sommaren utan ett svalkande tillskott i hemmet. I år finns fläktar kvar, inte på grund av den betydligt svalare sommaren, men för att Elgiganten rustat upp rejält.

– Vi har sett hur våra kunder förberett sig inför sommaren, det såldes mycket fläktar och AC redan under våren. Känslan är att förra årets supersommar lever kvar i kundernas minne och att de i år köpt på sig klimatprodukter i god tid för att ha behagligare klimat hemma. Vi hade också en rejäl peak kring nationaldagen då vädret var riktigt varmt, då sålde vi i princip slut våra lager. Nu har vi lyckats få tag på ett antal nya partier. Mycket har redan nått varuhusen, men mer är också på ingång under kommande veckor, säger Joakim Lindberg, Commercial Manager på Elgiganten.

Den 9:e juni publicerades artiklar i Svenska Dagbladet, Expressen och Dagens Nyheter där Elgigantens försäljningschef Andree Ekström informerade om att det dittills sålts lika många fläktar i år, som under hela förra säsongen. Nu drygt en månad senare, har det sålts tre gånger så många fläktar och Air-condition som under hela 2018, som i sig var ett succé år. Dessutom har det sålts 10 gånger så många fläktar och Air-conditions online, jämfört med ifjol.

– Vi har en fantastisk utveckling både på kalluftsfläktar och portabel Air-condition! Vi ser också att värmepumpsförsäljningen dubblerats, en kanonprodukt för de kunder som inte bara önskar en sval sommar utan också vill ha nytta av sin investering under höst och vintermånaderna. Våra klimatprodukter säljs fortlöpande och i bra takt. Får vi upp lite mer av den sydeuropeiska värmen så är det tveksamt om vi klarar efterfrågan. Vi följer väderprognoserna dag för dag och gör vad vi kan för att få fram fläktar och AC till våra varuhus, säger Joakim Lindberg. 

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login