Förskoleelever i Örebro fick lära sig att åka buss

By on 28 april, 2022

Under ett studiebesök i slutet av april fick cirka 80 barn från förskolan Regnbågen i Örebro besök av Svealandstrafiken för att lära sig mer om bussens funktionalitet och hur det fungerar att åka buss.

Under ett studiebesök den 21 april fick cirka 80 barn från förskolan Regnbågen i Örebro möjlighet att lära sig mer om bussens funktioner och hur det fungerar att åka buss, då Svealandstrafiken kom på besök. Förskolepedagogen Delman Salih berättar att barnen kommit upprymda till förskolan och sagt ”idag är det bussdagen”.

– Det var väldigt välkomnade att kliva ombord på bussen. En jättekul och givande förmiddag som både var undersökande och utforskande. Många av barnen har ju aldrig någonsin klivit ombord på en buss så det dök upp en hel del frågor under besöket, exempelvis hur vindrutetorkarna fungerar, vilka knappar föraren använder och hur själva stoppknappen tillverkas. Det här var en väldigt positiv upplevelse och vi uppskattar att vi fick möjligheten, säger säger Delman Salih.

– Det var en fantastiskt rolig dag och vi hoppas verkligen att barnen känner glädjen och nyfikenheten i att åka buss, där inte alltid slutdestinationen är målet, utan resan i sig, säger Paula Barton, som jobbar med kundrelationer på Svealandstrafiken och var den som visade barnen runt på bussen.

Förskoleelever i Örebro fick lära sig att åka buss: ”Jag ska bli bussförare när jag blir stor”.

Tillsammans med bussföraren Abdulla Anwar Hussein och förskolans många pedagoger fick barnen undersöka och utforska bussens alla knappar, säten, skyltar och till och med sitta vid förarplatsen och göra utrop. Denna speciella dag gick det en fiktiv resa till bland annat Afrika. Det var alltså inte bara en spännande buss att utforska, utan också en helt magisk sådan i barnens ögon.

Efter besöket konstaterade ett av barnen glatt ”jag ska bli busschaufför när jag blir stor”, och föraren Abdulla kunde stolt sträcka på sig för att han inspirerat barnen med både lärorika inslag och många skratt.

Örebro
Örebronyheter

Källa Svealandstrafiken

You must be logged in to post a comment Login