Första spadtaget för ny vårdcentral och nytt vård- och omsorgsboende i Skebäck

Av på 31 mars, 2022
Foto: Örebro kommun

Måndag 28 mars togs det första spadtaget på Skebäcksområdet i Örebro, där en ny vårdcentral och ett nytt vård- och omsorgsboende ska byggas. I den första etappen av bygget ingår vårdcentralen som beräknas vara klar 2023, medan byggnation av det nya vård- och omsorgsboendet ingår i den andra etappen.
 
Nu har det första spadtaget tagits för en ny vårdcentral och ett nytt vård- och omsorgsboende i Skebäck. Bygget är ett samarbetsprojekt mellan Örebro kommun, Region Örebro län och Länsgården. Projektavtalet undertecknades under hösten 2021.

Skebäcksgården är ett av kommunens vård- och omsorgsboenden som många idag önskar en plats på. Samtidigt ökar behovet av fler vård- och omsorgsplatser i Örebro. Därför kommer det att byggas ett nytt boende, i anslutning till den nya vårdcentralen i Skebäck, med 100 lägenheter.

Tidplan

Byggnationen är uppdelad i två etapper. Vårdcentral, tillagningskök och ett underliggande parkeringsgarage ingår i den första etappen som beräknas vara klar 2023. Den befintliga vårdcentralen kommer att vara öppen som vanligt under hela byggtiden, men med en ny entré.

I den andra etappen byggs det nya vård- och omsorgsboendet tillsammans med lokaler för dagrehabilitering och hemvård samt en stor grön innergård. Preliminär inflyttning kommer ske sommaren 2026.

I utformningen tar projektet stor hänsyn till omgivningarna, i och med närheten till Stadsparken och den äldre stadsmiljön i Wadköping. Husen uppförs i Miljöbyggnad Silver, vilket innebär högt ställda krav på energieffektivitet, god ventilation och sunda materialval.

Örebro | Skebäck
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in