Fortsatt stark begagnatmarknad och höga prisnivåer

Av på 7 oktober, 2020

Under september månad ökade antalet totalt sålda begagnade bilar till privatpersoner med 11,3% jämfört med samma månad föregående år.

Räknat i antalet bilar såldes det totalt 105 510 begagnade bilar till privatpersoner (fördelat på bilhandeln, privatmarknaden, och företag), vilket är 10 685 fler bilar än i september 2019

”Marknaden är fortsatt väldigt stark och även om vi nu börjar märka av en utplaning av priserna är prisnivåerna fortsatt klart högre än innan pandemin. Efterfrågan är vidare mycket stark men leveranserna av nybil börjar komma igång och hemestern är slut. Det är vi övertygade om kommer påverka prisbilden inom kort. Slutsatsen måste vara att det just nu finns ett fönster med ett gyllene läge att sälja sina begagnade bilar” säger Johan Browaldh Sales Manager Sweden på fordonsauktionsföretaget BCA Vehicle Remarketing.

Bilhandeln ökade med 16,7 % i september
Bilhandeln sålde totalt 50 695 begagnade bilar till privatpersoner under september månad, vilket är en ökning med 16,7 % jämfört med samma månad förra året.

Privatmarknaden ökade med 6,6 % i september
52 178 bilar bytte ägare mellan privatpersoner i september månad, vilket är en ökning med 6,6 % jämfört med samma månad förra året.

”En utveckling som fortlöper är att bilhandeln fortsätter att ta marknadsandelar i förhållandet till försäljningen från privatpersoner till privatpersoner. Pandemins effekter att vi hellre går till handlaren än köper av privatpersoner förstärks och vi tror att den kommer att cementeras på nivåer vi inte sett tidigare.” fortsätter Johan Browaldh.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Källa: BCA Vehicle Remarketing

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in