Forward borde ha vunnit idag

Av på 22 september, 2013

Årets säsong är redan slut för BK Forward, laget kan varken åka ur eller gå upp. Nu handlar det mer om att avsluta med flaggan i topp.

Sett till spelet i den första halvleken såg det bra ut. Forward pressade gästerna Västerås vid ett antal tillfällen. Man var nära att göra mål men stolparna räddade gästerna. Västerås skapade också ett par bra lägen men Jacob Rinne var alert i målet.

Andra halvlek blev jämnare även om Forward skapade fler chanser än Västerås. En seger för hemmalaget hade inte varit helt orättvist. Västerås fick med sig en poäng vilket är bra då man spelade på bortaplan men laget hade behövt tre för att undvika en eventuell nerflyttning till div 2.

För Forwards del så borde de vunnit idag, med tanke på hur många målchanser skapar måste man kunna göra mål på dem.

Första halvlek
BK Forward började matchen bra, de skapade redan efter 2 min en chans att ta ledningen. Man fortsatte att trycka på och Västerås fick många gånger anstränga sig i sitt försvarsspel.

Efter ca 10 min tog bortalaget över spelet, de styrde på mittfältet och pressade tillbaka Forward. Västerås hade dock svårt att få bollen på mål.

Hemmalaget skulle repa sig. Mot slutet av halvleken skapade hemmalaget flera bra chanser att ta ledningen. I den 38:e min gick bl.a bollen i stolpen efter ett Forwardsanfall. I den 42:e min avlossade Forward ett skott som precis gick för på vänster stolprot. Första halvlek slutade 0-0.

Andra halvlek
Matchen blev i den andra halvleken en jämn historia. Forward spelade avslappnat och stabilt samtidigt som Västerås försökte skapa målchanser. Bortalaget gjorde ett tidigt byte för att få en förändring i spelet. Västerås behövde vinna.

Bägge lagen skapade ett par farliga målchanser och för Forwards del handlade mer om att skärpan i avsluten inte var helt hundraprocentiga. Västerås fick i den 85:e min ett friläge, men de tog aldrig vara på chansen utan sköt bollen i famnen på Rinne som stod långt ute i straffområdet. Matchen slutade 0-0 och lagen fick var sin poäng.

Martin Avedal - Redigerare

 Martin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in