Fotboll – Fotbollsfest när Sverige går för dubbelseger

By on 4 oktober, 2016

Debuten är avklarad – nu får Janne Anderssons landslag bära favoritskapet mot Luxemburg och Bulgarien. Kanal 5 sänder de blågula fighterna och i Kanal 9 och Eurosport visas topplandskamper sex kvällar i rad.

Janne Anderssons nya landslag fick en bra start med 1-1 mot favoriterna Nederländerna i september. När Luxemburg väntar på bortaplan på fredag kväll och sen Bulgarien hemma på Friends Arena på måndag, är det med helt andra förväntningar på Sverige.

Båda matcherna sänds i Kanal 5 med sändningsstart 19.00 och programledare är Karin Fricksom har experterna Kim Källström, Simon Bank och Anders Svensson vid sin sida. Reporter är Jonas Karlsson och kommenterar matchen gör Niklas Jarelind tillsammans med Anders Svensson.

– Luxemburg är på pappret ett lag som Sverige ska ta tre poäng av och förhoppningsvis ger det självförtroende i anfallsspelet inför fortsättningen. Bulgarien har inte imponerat på sistone och med ytterligare en seger där skulle Sverige skaffa sig ett bra utgångsläge inför resten av kvalet, menar Anders Svensson.

Redan under torsdagen kickar andra rundan av VM-kvalet igång med stormatchen Italien-Spanien i Turin. Matchen visas i Kanal 9 och kommenterar gör Christopher Kviborg och Anders Svensson.

Under den sex dagar långa kvalfesten i Discovery Networks Swedens kanaler kan storlag som Tyskland, England, Frankrike, Italien och Spanien ses där även Johan Arneng, Ramin Nourioch Markus Sjöman kommenterar.

– Det känns fantastiskt att kunna ge tittarna en heltäckande bild av VM-kvalet. Det blir så klart stort fokus på Sveriges matcher men hos oss kan du också se samtliga europeiska VM-kvalmatcher under sex dagar via Eurosport och Dplay.se, säger Karin Frick.

Torsdag 6 oktober

20.45 Italien-Spanien (Kanal 9)

20.45 Island-Finland (Eurosport 1)

Fredag 7 oktober

19.00 Uppsnack Luxemburg-Sverige med Karin Frick (Kanal 5)

20.45 Luxemburg-Sverige (Kanal 5)

20.45 Frankrike-Bulgarien (Eurosport 1)

Lördag 8 oktober

18.00 England-Malta (Eurosport 1)

20.45 Tyskland-Tjeckien (Kanal 9)

20.45 Polen-Danmark (Eurosport 1)

Söndag 9 oktober

18.00 Finland-Kroatien (Eurosport 1)

20.45 Albanien-Spanien (Kanal 9)

20.45 Makedonien-Italien (Eurosport 1)

Måndag 10 oktober

19.00 Uppsnack Sverige-Bulgarien med Karin Frick (Kanal 5)

20.45 Sverige-Bulgarien (Kanal 5)

20.45 Nederländerna-Frankrike (Eurosport 1)

Tisdag 11 oktober

20.45 Slovenien-England (Kanal 9)

20.45 Tyskland-Nordirland (Eurosport 2)

Sport | Fotboll
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login