Fotograf Björn Dahlfors ställer ut på Perssons Magasin

By on 5 juni, 2023
Bild: LindeKultur

I sommar (5 augusti-10 september) ställer Björn Dahlfors ut ”Kära Bergslagen” på Perssons Magasin i Löa, Björn Dahlfors är fotograf och skriftställare som bor i Storå och verkar i Bergslagen.

Utställningen blir första gången hans stora fotoprojekt om Bergslagen letar sig utanför hans eget bildarkiv.

Björn Dahlfors, född 1983, är fotograf och skriftställare. Han bor i Storå och verkar i Bergslagen. Han har gett ut två fotoböcker och har nu påbörjat sitt stora projekt om Bergslagen som kommer att omfatta en rad produktioner. Med Kära Bergslagen bjuder han in till hans arkiv som består av ivrigt samlande av bilder, texter, intryck och historiska fakta.

Så här presenterar Björn Dahlfors sin utställning:

”Kära Bergslagen.

Det här går inte längre. Du måste vara den första som får veta. Jag klarar inte hålla det inom mig. Vår sjuåriga dialog är inte längre vår. I slutet på sommaren kommer alla som vill att kunna se allt. Betongen som vittrar, rovdriftens spår, skräpet i dina skogar, skogarna som faller, öarna av oändlig skönhet, husen som överges, centralorterna som skiner och byarna som i bästa fall överlever. Jag kommer göra anspråk på att förstå dig. Ur din historia och nutid kommer jag välja fragment som jag sedan väver samman med tankar och bilder till vår berättelse. Mina bilder är nedslag i din jord och avbildningar av din själ. Du vet hur jag är, jag leker med det dokumentära och blandar det med min snårskog av tankar. Du kommer kanske beskylla mig för att vara oförsiktig med sanningen. Det finns en risk att du tycker att jag är orättvis. Min avsikt är inte att såra dig. Varje bild och varje text kommer ur min vördnad för din historia och ur den oro jag känner för din framtid, för vår framtid.

Din trogna vän,
Fotograf Björn Dahlfors”

Kultur | Löa
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login