Fotografera Ditt Lindesberg: Missa inte chansen delta i första deltävlingen

By on 11 januari, 2021

Söndag 17 januari är sista chansen att delta i första omgången av Fotografera Ditt Lindesberg – en fototävling för alla fotointresserade. Temat för månadstävlingen i januari är Glöd & Eld – två av ledorden i kommunens platsvarumärke ”Lindesberg – Bergslagens själ”.

Tävlingen arrangeras av två föreningar (Lindesbergs Fotoklubb och Lindesbergs Konstförening), två kommunala verksamheter (Kulturenheten och Kulturskolan Garnalia) samt ett företag i branschen (Elon Bild & Ljud Lindesberg) med stöd av nyhetskanalen LindeKultur – ett konkret exempel på ”glöd och gemenskap” i Lindesbergs kommun.

Temat för första månadstävlingen (januari 2021) är Glöd & Eld – två av de ord som beskriver den känsla som vi vill att omvärlden förknippar med Lindesberg. Tävlingsuppgiften i Fotografera Ditt Lindesberg är: Vem tolkar detta tema bäst i bild?

Tävlingen är öppen för alla fotointresserade – såväl amatörer som proffs, liksom boende i eller utanför Lindesbergs kommun (men observera att det inte utgår några ersättningar eller priser – äran och publicering med fotografens namn och om så önskas kontaktuppgifter är belöningen…)

Fotografera Ditt Lindesberg – fototävling på temat ”Glöd och gemenskap”

Glöd och gemenskap beskriver de ord och känslor vi vill att omvärlden förknippar med Lindesbergs kommun – här kompletterat med några närliggande synonymer för att förtydliga vad vi menar med glöd och gemenskap.

Det övergripande temat för tävlingen 2021 är ”Glöd och gemenskap” med olika ledord ur Lindesbergs platsvarumärke för varje månad. Ett platsvarumärke skiljer sig från andra typer av varumärken eftersom det oftast är flera intressenter som ”äger” platsen och således fler som skapar varumärket tillsammans. Ett platsvarumärke är alltså ett system utan formell maktstruktur. Ingen äger varumärket – men alla är en del av det. Platsvarumärket tydliggör de egenskaper och värden vi vill att omvärlden ska förknippa med platsen Lindesberg. Genom att utgå från varumärkesplattformen kan alla vi som bor och verkar här bygga en tydlig och enhetlig bild av Lindesberg – från Kloten i norr till Fellingsbro i söder.

Läs mer om tävlingen Fotografera Ditt Lindesberg här»
Ladda upp ditt tävlingsbidrag på Fotoklubbens tävlingssida»

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login