Four PR expanderar till Karlstad

Av på 22 maj, 2018
Fredrik Stengarn, delägare på Four PR, menar att det är en uttalad strategi att etablera Four PR i medelstora städer, likt Örebro och Karlstad

PR-byrån Four PR, med kontor i Örebro och Stockholm, vidgar vyerna västerut. Nu öppnar byrån kontor i Karlstad. I och med etableringen i Värmlands residensstad stärker byrån PR-greppet i Mellansverige.

Four PR, som startade i Örebro 2010, har vuxit organiskt och öppnade 2016 ett kontor i Stockholm, för att ännu tydligare profilera sig nationellt. Nu är det dags att rikta blickarna västerut – Four PR öppnar sitt tredje kontor i Karlstad.

– Det känns jättebra att Four PR också blir en del av Värmland. Vi har valt etableringsstad med omsorg och den respons vi fått när vi varit i Karlstad och sonderat terrängen har varit positiv. Den här etableringen ligger helt i linje med vår utpekade tillväxtstrategi, säger Fredrik Stengarn, delägare och ansvarig för Karlstadsetableringen.

Strategiskt rätt att expandera till Karlstad
PR-branschen är starkt knuten till Stockholm, vilket Four PR ville skapa en motvikt till när de startade upp i Örebro. Tanken var att ge de lokala företagen en aktör att räkna med på hemmaplan, men som samtidigt kunde ta plats på den nationella PR-arenan. Det har Örebrobyrån lyckats med, och nu är det Karlstads tur. Ett steg som ligger i linje med byråns strategi att etablera sig mellanstora städer. 

Det finns en rad mellanstora svenska städer vars företag och organisationer behöver PR-stöd, samtidigt som de ständigt hänvisas till Stockholm. Det är inte alltid att Stockholmsaktörerna kan möta upp de lokala behoven eller kulturen, förklarar Fredrik Stengarn, delägare på Four PR och fortsätter:

Dessutom är Karlstad en stad som är i stark tillväxt med en rad spännande företag och organisationer. Det bubblar och vibrerar här. Utöver en stark tillväxt är Karlstad, likt Örebro, en universitetsstad. Karlstads universitet erbjuder kompetensförsörjning för oss eftersom de har en egen PR-utbildning. Som arbetsgivare ser vi mycket positivt på det.

Four PR förlägger kontoret till Karlstads inre hamn, på KBC (Karlstad Business Center). Initialt kommer fokus ligga på att bygga upp ett Karlstadteam och påbörja kundkontakter.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in