Fråga fem: Vad är ditt bästa grilltips

Av på 29 april, 2022

Värmen har kommit och grillsäsongen är verkligen här, Örebronyheter begav sig ut på stan för att fråga om Örebroarnas bästa grilltips.

Felix
– Oavsett vad man har hemma kan man alltid göra ett grillspett av det, om man bara tar det man har och sätter det på en pinne så brukar det bli rätt najs.

Per Erik
– Mitt tips är att man Sous Videar köttet innan man grillar det. Du kan alltså köpa en färdigmarinerad köttbit och lägga ned den i Sous Viden vilket är ett tempererat vattenbad där man tillagar sitt kött, tillexempel fläskkarré på 67 grader i ca. 2 timmar.

– Under den tiden brukar jag tända grillen och ordna till någon god sallad och andra tillbehör, sen grillar jag på köttet under cirka tio minuter för att få en fin grill yta samtidigt som jag penslar med någon god glace.

Björn
– Jag gillar att grilla fetaost i folie tillsammans med örter och olja för att använda som tillbehör.

Annie
– Grillspett med grönsaker och svamp tycker jag brukar bli gott, man kan använda zucchini och lök för att ta några exempel.

Hanna
– Mitt tips är att grilla baconlindad haloumi.

Karl-Johan Sandberg | Örebro
Örebronyheter

 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in