Framåt för Örebros näringslivsklimat

Av på 2 oktober, 2018

Framåt för Örebros näringslivsklimat – högsta placeringen någonsin!

I dag presenterar Svenskt näringsliv den årliga rankingen av företagsklimat i Sveriges 290 kommuner. Resultatet är glädjande. Örebro kommun klättrar 14 placeringar och hamnar i år på plats 104, vilket är den högsta placeringen sedan mätningen startades 2009. Samma positiva trend syns i mätningen Nöjd Kundindex.

Örebro visar en stabil ökning och kliver framåt i rankingen samtidigt som vår myndighetsutövning får högsta betyg. Resultatet är samstämmigt, vilket är glädjande. Vi vill också passa på att tacka alla engagerade företagare för att de ställer upp och svarar på enkäten, säger Göran Dahlén, näringslivsdirektör Örebro kommun.

Enligt företagarna går det framåt på flera områden, samtidigt som det finns utmaningar bland annat inom kompetensförsörjning.

Örebro kommun växer kraftigt och företagen går bra och vill expandera, då blir tillgången på kompetens en riktigt spännande utmaning som vi är väl medvetna om. Nu när vi satsar på att bli ännu bättre tycker jag att både Svenskt näringslivs undersökning tillsammans med vår egen NKI-mätning ger oss riktigt bra underlag för hur vi ska prioritera framåt. Vi är ju en växande kommun och har alla förutsättningar att nå ett näringslivsklimat i toppklass, säger Göran Dahlén.

– Det är mycket glädjande att Örebro kommuns ranking förbättras till det bästa någonsin. Vi såg i resultatet från i våras att Örebro passerat rikssnittet för Sverige i det sammanfattande betyg från företagen. Undersökningarna följs åt och förstärker omdömet som kommunen tidigare fått genom höga betyg i NKI-mätningen. Nu startar vi ytterligare förbättringsarbete i form av satsningar på mer samarbete, dialog och information. Ett gott företagsklimat är avgörande för välfärdsarbetet i en av Sveriges starkast växande kommuner, säger Lennart Bondeson (KD), politiskt ansvarig för kommunens näringslivsarbete.

Lokalt
Örebronyheter

Om Svenskt Näringslivs rankning
Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som väger olika tungt. 2018 års ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under perioden januari-april 2018 och en tredjedel på statistik från SCB och UC.

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in