Francks Kylindustri förvärvar AB Svenssons i Örebro

By on 2 juli, 2018
Arkivbild

AB Svenssons kyl och butiksservice är ett kylföretag inom installation och service av butikskyla. Bland kunderna finns bl.a. ICA-butiker, hotell- och bensinmackar. Många av dessa står inför att byta ut eller genomföra stora ombyggnationer av sina kylsystem till koldioxidanläggningar på grund av EU kommissionens beslut att köldmediet R404A ska fasas ut. 

– För att kunna erbjuda mina kunder tillräckliga resurser som krävs för att kunna genomföra dessa omfattande omställningar valde jag att tacka ja till erbjudandet från Francks Kylindustri, berättar Tomas Svensson. 

Jag har tidigare samarbetat med flera av Francks medarbetare i Örebro och jag känner fullt förtroende för deras kompetens och erfarenhet. Tomas berättar att han känner sig trygg med att ha kvalitetssäkrat verksamheten och att kunderna får bästa tänkbara service i Francks Kylindustris regi. Själv kommer han att arbeta kvar som anställd: Det är ett gediget och välrenommerat företag med lång erfarenhet från kylbranschen. För egen del blir det skönt att få lite avlastning och kunna ta normal semester. Det blir första gången sedan i början av 1990-talet.  

Francks Kylindustri etablerade sig i Örebro 2016 med målet att vara tio medarbetare inom tre till fem år. Förvärvet av Tomas Svensson AB genomförs den 2 juli 2018 och därmed har man kommit en bit närmare målet. Styrkan uppgår nu till åtta medarbetare i Örebro. 

Francks Kylindustri är landets största kylföretag och har huvudkontor i Norrköping, samt dotterbolag i Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Karlskrona, Ludvika, Stockholm, Uppsala, Västerås, och Örebro. Verksamheten innebär projektering, installation och service av kyl- och värmepumpanläggningar för t.ex. industrier, butiker och storkök.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login