Franska topphästen Voltigeur de Myrt är klar för Olympiatravet

By on 13 april, 2017

Nu är den sjunde hästen klar för Olympiatravets final. Den 8-årige hingsten från Frankrike, Voltigeur de Myrt kommer till Åbyovalen den 29 april då ägarna idag har tackat ja till inbjudan. Voltigeur de Myrt, som på 76 starter har tagit 13 segrar och sprungit in 1 386 867 euro, tränas och ägs av Roberto Donati.

Sedan tidigare har regerande mästarinnan Your Highness en friplats. Norske Lionel, Elitloppsvinnaren Nuncio och den franske doldisen Black d’Avril har fått wild cards och genom deltävlingar har Kadett C.D. och Spring Erom kvalificerat sig. Två deltävlingar återstår, Romme 16 april och sista chansen på Umåker 22 april. Därmed har sportchefen Jon Walter Pedersen ett wildcard kvar att dela ut.

Voltigeur De Myrt är en av de riktiga tunga hästarna i Frankrike som bara tävlar mot de absolut bästa varje gång.  Voltigeur De Myrt har besökt Åby och Olympiatravet en gång tidigare, 2015, och då slutade han som trea efter en bra avslutning. Hästen galopperade från start i Cagnes sur Mer senast, men tog en fin tredjeplats i Prix de France loppet innan, endast slagen av världshästarna Bold Eagle och Timoko. Voltigeur de Myrt är en spännande häst och det känns jättekul med ytterligare ett franskt inslag i loppet, säger Jon Walter Pedersen.

Den bildsköne hingsten kommer att köras av Roberto Donatis son, Lorenzo Donati.

– Planen var att vi skulle starta i Lotterian i Italien, men vi väljer nu istället Olympiatravet som nästa stora uppgift. Det är en speedig häst och formen är bra. Den 19 april kör vi ett lopp på Wolvega för att förbereda oss för Olympiatravet. Lorenzo Donati kommer att köra, säger Roberto Donati.

You must be logged in to post a comment Login