Fred Lane en varm och humoristisk entertainer

By on 28 april, 2023
Bild: LindeKultur

Fred Lane en varm och humoristisk entertainer till Willboda, lördag 6 maj kl 14:00 är det dags för nästa hemma-hos-konsert i Björn och Malins bergslagsgård Willboda i Spannarboda.

Den här gången är det Fred Lane, en varm och humoristisk entertainer med en vacker sångröst som kommer att bjuda på sånger från sjön och få med publiken i bland annat shanties från Liverpool.

”Fred Lane har vi försökt att få till Willboda under flera års tid! Tyvärr kom en pandemi emellan, men nu blir det äntligen av! Fred Lane flyttade till Sverige på 70-talet från Manchester, England. Han blev förälskad i den svenska folkmusiken och visscenen som han har plockat upp och gjort till sin egen. Han har även översatt många svenska visor till engelska. Fred är en varm och humoristisk entertainer med en vacker sångröst. Han kommer att bjuda på sånger från sjön och få med publiken i bland annat shanties från Liverpool. Detta ska du inte missa!”, skriver Björn och Malin i inbjudan.

Fred Lane spelade 1974 in skivan ”Swedish Songs”, där han bland annat översatte Nils Ferlin och Dan Andersson till engelska. 1977 kom ”Vi smida”, och 1981 ”Till soluppgång och till lycka”, i samarbete med gruppen Spjärnsvallet. 2010 släppte han skivan ”Läget 2010”, där han samarbetat med Kjell Westling. Senaste skivan är ”Rättvisor & Kontroverser” från 2013, där han tonsatt författaren Victor Estbys dagsverser. Vi känner även Fred Lane från Rajtan Band och Bella ciao-gruppen samt samarbetet med Birger Schlaug, där han turnerat med föreställningen (D)elvis Presley, där Schlaug berättar om Elvis Presley och Lane spelar låtar som Elvis framfört. 2005 mottog Fred Lane SKAP:s (Svenska Kompositörer Av Populärmusiks) stipendium.

» Mer information här «

Kultur | Spannarboda
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login