Fredrik Strage startar sin höstturné i Örebro

By on 18 maj, 2022
Bild: Kulturaktiebolaget.
Fotograf: Magnus Talib

Artist- och eventbyrån Kulturaktiebolaget i Örebro knyter ett nytt namn till sitt stora stall av talanger: Fredrik Strage och hans enmansshow ”Strage on Stage”! Journalisten och författaren Fredrik Strage är känd från bland annat TV4 Nyhetsmorgon, ”Så mycket bättre”, podcasten ”Hemma hos Strage” och böcker som ”Fans” och ”242”. Hans fredagskrönikor i Dagens Nyheter är en institution.

– Det känns stort att bokas via Kulturaktiebolaget, säger Fredrik Strage. Hittills har jag bokat de flesta gig själv och jag var ganska kass på det. Jag råkade lägga ett framträdande i Göteborg dagen efter ett i Sundsvall. Dessutom är det förstås extremt coolt att ligga på samma agentur som exemplevis Timo Räisänen, Richie Ramone, Britta Persson och Kleerup!

Fredrik Strages höstturné med ”Strage on Stage” startar fredag 2 september 2022 på Frimis i Örebro!

”Strage on Stage” är en mix av föreläsning, standup-show och popkulturell predikan. Den hade premiär på Södra teatern i Stockholm 2021 och har redan dragit stor publik över hela landet. På scen pratar Fredrik Strage om vad musik betyder för oss. Det är en underhållande resa genom rockmytologi, popnostalgi, idoldyrkan, vinylfetischism och oläsliga bandloggor.

– Att ligga på Kulturaktiebolaget innebär också att jag för första gången kan be om en rider, säger Fredrik Strage. Det har jag drömt om i hela mitt liv. Jag håller på att studera klassiska riders för att få inspiration. Men jag vet inte om jag ska be om kattungar som Mariah Carey eller rosenblad strödda i toaletten som Barbra Streisand.

Fredrik Strages höstturné med ”Strage on Stage” startar fredag 2 september 2022 på Frimis i Örebro och avslutas på Södra Teatern i Stockholm den 16:e december

Röster om Strage on stage

”Strage är fullkomligt underbar att lyssna på.” 
– Alexander Forslund, Barometern

”Strage on Stage är roligt, smart och härligt nördigt. /…/ Det är underhållande och folkbildande på samma gång. Det bor ju en liten skollärare i varje riktigt bra rockjournalist som bekant.”
– Jerry Prütz, Rocknytt

”Det här är rockjournalistik som stor berättarkonst. Om du har en chans att se honom på scen, missa det inte. Det är en ynnest att få leva i Fredrik Strages era.” 
– Johan Norberg

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Kulturaktiebolaget

You must be logged in to post a comment Login