Frida Karlsson avstår tävling i Norge

By on 18 augusti, 2021

Sent idag meddelade Frida Karlsson den norska arrangören av Toppidrettsveka att hon inte kommer till start i morgondagens rullskidlopp. Beslutet, som är fattat tillsammans med landslagets läkare och tränare, innebär att Frida inte heller kommer till start i Trollhättan Action Week.

Skidnorge som har sett fram emot en rullskidduell mellan norska långloppssatsande Marit Björgen och Frida Karlsson är så klart besvikna men lika besviken är Frida Karlsson.

– Jag har känt mig sliten och överbelastad senaste tiden. Efter dialog med medicinska teamet, tränarna och mamma kom jag under dagen fram till att det är bäst att stå över tävlandet. Nu får hälsan gå först och det känns som ett trist men klokt beslut nu när det väl är taget, säger Frida.

– Under de senaste veckorna har Frida inte svarat på träningen som förväntat. De arbetsfysiologiska tester som genomförts har visat att Frida är hårt belastad och behöver återhämtning. Av erfarenheter vi fått från föregående år väljer vi därför att lägga in en period av återhämtning. Det finns inga medicinska avvikelser kring detta beslut, utan beslutet grundar sig i att hon inte skall få medicinska konsekvenser, säger Per Pliggen Andersson.

Sport | Skidor
Örebronyheter

Källa Svenska Skidförbundet

You must be logged in to post a comment Login