Friends och My Little Pony i gemensam kampanj för mer vänskap

Av på 28 mars, 2021

My Little Pony och Friends har samarbetat för att undersöka betydelsen av vänskap för yngre och för att öka den allmänna medvetenheten om Friends insatser mot ofrivillig ensamhet genom att uppmuntra till vänliga handlingar i vardagen. Friends arbete i skolor bygger på värderingar som inkludering, vänlighet och mångfald, vilket även är kärnvärdena för My Little Pony.

– Att vara ensam har gjort att jag känt mig annorlunda. Som att hela tiden vara på utsidan och se in på vad andra gör, istället för att vara en del av det. Det har gjort att jag är rädd för att bli övergiven av människor och bli ensam igen, säger Jennifer från Friends Barn – och ungdomsråd.

– Med den här kampanjen vill Friends och My Little Pony uppmärksamma betydelsen av vänskap för ungas utveckling genom att uppmuntra till små, vänliga och samtidigt betydelsefulla handlingar för att bekämpa mobbningen i skolor. Friends och My Little Pony delar samma värderingar om behovet av mer inkludering, empati och mångfald, om att bra kompisar och lek är viktigt för barns utveckling. Att det ger stöd, styrka och bidrar till att man känner sig älskad och respekterad, vilket är förutsättningar för att våga pröva nya saker och utveckla sina färdigheter. Även under pandemitider är det viktigt att uppmärksamma detta, eftersom mobbning inte är något som stannar i skolan utan kan följa med ut på nätet. Eftersom det är pandemi uppmuntrar vi till att de vänliga handlingarna sker inom sociala bubblor, säger Maria Loodberg, sakkunnig, processledare och utbildare på Friends.

Den 25 mars, startade kampanjen #MyLittlePonyFriends, där My Little Pony uppmanar sina följare att stötta Friends arbete genom att dela berättelser i sociala medier där man har gjort goda handlingar. Kampanjen utgår från de sex hästarna i My Little Pony och deras egenskaper, att de ska inspirera barn och deras föräldrar till att göra goda handlingar. Till exempel Fluttershy vars egenskaper är att vara givmild och visa vänlighet, varför inte visa uppskattning för vänner, grannar eller lärare med ett vänligt brev eller en teckning? En av de andra hästarna, Twilight Sparkle, har som specialité att testa nya saker och på det sättet skaffa nya vänner. Om det finns någon i skolan som verkar ensam, varför inte uppmuntra med med att säga ett enkelt “Hej”, det kan lysa upp hela ens dag. Genom att använda #MyLittlePonyFriends på Instagram kan alla dela sin berättelse och inspirera fler till vänliga handlingar.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: Friends

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in