Friluftslivets år 2021

Av på 4 maj, 2021

I Sverige är luften fri för alla, stora som små! 2021 är året då du kan få nya naturupplevelser i Örebro, i den tätortsnära naturen såväl som på platser strax utanför Örebro stad. Välkommen ut!

Friluftslivets år är en nationell rörelse i samarbete med Naturvårdsverket och Svenskt friluftsliv.

I tider där vi inte kan umgås eller hitta på saker som förut finns istället stora möjligheter i Örebros natur och friluftsliv.

Det är enklare att ta sig ut än du tror

Tack vare allemansrätten kan i stort sett alla i Sverige vara ute i friska luften. Forskning visar att friluftsliv har positiva effekter både på hälsan, ekonomin och miljön. Varför är då inte fler ute i naturen?

Många kopplar ofta samman friluftsliv med stora skogar och fjällvidder som kräver dyr utrustning. Men en stor och viktig del av friluftslivet och utevistelsen sker i vardagen i parkerna, den bostadsnära och tätortsnära naturen. Det är med andra ord ofta både kostnadsfritt och enkelt för dig att ta dig ut i naturen.

Vill du göra utflykter? Örebro har flera naturreservat som ligger nära stadens stadsdelar dit du kan åka.

Vill du slippa trängas på ett gym? I Örebro finns massor av utegym!

Under årets gång får du tips på platser att besöka, lära dig om allemansrätten, möjlighet att delta i roliga fototävlingar i naturen och så mycket mer.

Vill du få tips om områden att ge dig ut i redan nu? På naturkartans webbplats har vi samlat information om Örebros natur och friluftsliv.

Häng med oss ut!

Nöje | Länet/Lokalt
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in