Friskis åtta familjehacks för mer rörelse

By on 12 februari, 2023
Bild: Friskis&Svettis

Inget att göra? Friskis tipsar om åtta aktiviteter perfekta till sportlovet som inte kostar skjortan, skriv ut och sätt på kylskåpet eller lägg i familjechatten och plocka fram när inspirationen tryter.

1 – Veckans utmaning 
Passa på att lära dig det där du aldrig hinner annars. Stå på händer, göra en chin, lägga en snygg frispark eller jonglera. Det finns en massa tutorials på webben. Spana in och testa!

2 – Dra ihop en turnering
Basketkorgarna på skolgården väntar. Dra ihop ett gäng och kör en turnering. Den riktigt peppade kanske till och med hittar på lagnamn. Är ni inte tillräckligt många? Testa 21, posion eller någon annan basketlek.

3 – Kör en hinderbanan i lekparken
Förvandla favoritparken till tävlingsarena! Gör upp en bana i parken och ta tid på vem som tar sig igenom den snabbast.

4 – Minipass med tärning 
Låt slumpen avgöra. Tärningen visar hur många repetitioner du ska köra. Testa till exempel knäböj, Upphopp och armhävning. Kör sju minuter. Klart!

5 – Kortleken bestämmer
Kul träningspass med hjälp av en helt vanlig kortlek. En övning per färg. Kör så många repetitioner som siffran visar. Ess kan vara ett eller 14, du bestämmer.

Hjärter = rygglyft, ruter = situps, spader = upphopp, klöver = armhävningar

6 – Kör golf eller frisbee i snön
Är det snö ute? Bingo! Att göra sommargrejer på vintern innebär inte bara en extra utmaning utan också extra mycket skratt. Så dra fram badminton, kubb, frisbees eller vad du har i gömmorna och kör loss.

7 – Promenera till schysstaste falafelstället
En miniutflykt i närområdet är aldrig fel. Passa på att cykla eller gå för att samla dagsljus och käka lunch på favorithaket.

8 – Mörkerpromenad med pannlampa
Om du inte har testat, passa på! Att gå eller jogga med pannlampa är en häftig upplevelse. Ta med en kompis eller familjemedlem och prova. Bonustipset är att förbereda slingan med reflexer innan och se hur många ni hittar när ni ger er ut.

Hälsa | Örebro
Örebronyheter

Källa: Friskis&Svettis

You must be logged in to post a comment Login