Frövifors Pappersbruksmuseum får Bergslagens Turismpris 2020

Av på 3 mars, 2021
Mikael Tiderman - museichef för Frövifors Pappersbruksmuseum som fått ännu en utmärkelse!

Frövifors Pappersbruksmuseum har tilldelats Bergslagens Turismpris 2020 – ett pris som delas årligen ut av Destination Bergslagen till en företrädare från besöksnäringen som under året visat engagemang och samarbetsvilja, gjort utmärkta insatser för turismen, samt verkat som en god ambassadör för ”vårt Bergslagen”.

Destination Bergslagen är en ekonomisk förening med fyra kommuner som medlemmarna – Lindesberg, Nora, Hällefors och Ljusnarsberg. Föreningen samarbetar med besöksnäringen för en ökad marknadsföring av Bergslagen som en destination kring de städer och orter som ligger i nordvästra Västmanland (Örebro län) – Lindesberg, Nora, Hällefors, Grythyttan och Kopparberg.

“På Frövifors Pappersbruksmuseum möts historia och nutid sida vid sida i en unik industrimiljö. Museet genomförde tidigt under våren 2020 flera åtgärder så besökare skulle känna sig trygga och säkra. Intresset för museet var stort under förra sommaren och i slutet av säsongen kunde man konstatera att museet haft rekordmånga besökare”, skriver Destination Bergslagen i sin motivering som fortsätter:

“Frövifors pappersbruksmuseum invigdes år 1986 och har sedan dess ständigt arbetat med att förvalta och presentera sitt unika bidrag till den svenska industrihistorien. På egen hand och tillsammans med samarbetspartners anordnas årligen olika kulturevenemang och utställningar.”

Årets Arbetslivsmuseum:
Frövifors Pappersbruksmuseum fick nationell uppmärksamhet under 2020 då man under hösten fick utmärkelsen Årets Arbetslivsmuseum 2021 med motiveringen:

“Museet har ambitionen att bli ett nationellt centrum där papprets historia och framtidsmöjligheter berättas och levandegörs”.

Vinnare av Bergslagens Turismpris:

2007: Opera på Skäret
2008: Bredsjö herrgårdar
2009: Nora glass
2010: Fritidsbyn Kloten
2011: Rosengården i Bergslagen
2012: Hosta nostalgiby
2013: Bredsjö mjölkfår
2014: Stadra teater
2015: Plantmarknaden i Lindesberg
2016: Sikfors herrgård
2017: Uskavi
2018: Hjulsjö By
2019: Bryggerikrogen i Nora
2020: Frövifors Pappersbruksmuseum

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in