Ful- och snuskvisor med tradition i Hammarby bygdegård

By on 3 mars, 2023
Duon Våtmark.
Bild: LindeKultur

Lördag 11 mars blir det workshop och konsert med ful- och snuskvisor i Hammarby bygdegård med Duon Våtmark.

Duon Våtmark som består av Nina Grigorjeva och Sandra Berggren, håller först i en workshop (kl 15:00) och därefter konsert med soppa, hembakat bröd och något sött (kl 18:00).

Nina och Sandra är stämningshöjare med glimten för ful- och snuskvisor och stort intresse för historia och tradition.

Duon Våtmark består av Sandra Berggren och Nina Grigorjeva:

Sandra Berggren – riksspelman född och uppvuxen i Västerbotten (Lycksele). Sandra är en mycket eftertraktad musiker och spelar/sjunger i bland annat Leesik trio, Burman/Berggren med flera.

Nina Grigorjeva – multiinstrumentalist med bakgrund som barockmusiker. Nina har turnerat fitigt i Sverige och Europa. Utöver Vårmark spelar Nina även i Eir, Duo Fabula med flera.

….

På workshopen (kl 15:00) får vi veta mer om bakgrundshistorien:

Vilka sjöng fulvisor förr? Varför har det varit/är det viktigt? Kropp- och röstuppvärmning, folkligt sångsätt. Vi lär ut låtar på gehör, stämmor och arrangemang. Efter en kortare paus skriver vi egna nya fulvisor på befintliga folkliga melodier tillsammans. Inspelning och frågestund efteråt.

Konsert med soppa, hembakat bröd och något sött (kl 18:00) blir i ”pubmiljö”. Vi kommer få lyssna till Nina och Sandra som är stämningshöjare med glimten för ful- och snuskvisor och med stort intresse för historia och tradition.

Kostnad: Workshop 150 kr ink fika; Konsert 200 kr ink soppa med tillbehör; Paketpris för Workshop & Konsert 250 kr. Boka biljetter hos Kristina Haglund 070-3792082 Hon måste veta hur många bullar och bröd som ska bakas samt mängd soppa som ska kokas.

….

Workshop för barn och unga

Söndag 12 mars kl 10-12 leder duon Våtmark en workshop för barn och unga. Då kommer Nina Grigorjeva och Sandra Berggren att lära ut folkliga barnvisor som är både tokiga och roliga. Denna aktivitet är gratis för alla medlemmar i Hammarby bygdegårdsförening. Ej medlemmar betalar 20 kr – meddela gärna i förväg om ni kommer så föreningen kan köpa in frukt så att det räcker till alla.

Kultur | Hammarby bygdegård
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login