Funkissommar intar scen och bjuder in till roliga aktiviteter

By on 3 juni, 2023
Bild: Örebro kommun

Funkissommar intar scen och bjuder in till roliga kultur- och fritidsaktiviteter, hela sommaren 2023.

Tillsammans med våra samarbetspartners bjuder vi in till Funkissommar, roliga och kostnadsfria kultur- och fritidsaktiviteter för örebroare med funktionsnedsättning. Funkissommar inleds onsdag 7 juni kl. 10 med allsång i Stadsparken och följs av en rad aktiviteter under juni-augusti.

– Vi vill göra det möjligt för fler med funktionsnedsättning att delta i anpassade kultur- och fritidsaktiviteter under sommaren. Vi vet att många värdesätter att ha ett brett utbud av aktiviteter just under sommaren och därför fortsätter vi nu med vårt Funkissommar-program, berättar kulturpedagog Charlotte Ollward.

Funkissommar vänder sig till alla åldrar och är öppet för både privatperson och deltagare i en kommunal verksamhet, till exempel daglig verksamhet. Även anhöriga eller ledsagare kan delta i aktiviteterna, som pågår under vecka 23–32.

– Syftet med Funkissommar är att bidra till en bättre hälsa hos målgruppen, både fysiskt och psykiskt. Därför är utbudet av aktiviteter brett, med allt från sport till musik och dans. Funkissommar är också ett gyllene tillfälle att få fler att se möjligheterna, i stället för svårigheterna, med att åka på aktiviteter med dem vi stöttar, förklarar Charlotte Ollward.

Torsdag 15 juni är det dags för sommarens konsert ”Funkis Under Bar Himmel” i Wadköping då Anders Bagge, Boris René och FunkisBro intar scenen tillsammans med vår konferencier Philip Jurland samt Magnus Spångbergs band och teckenspråkstolk Tommy Aldergrim.

– Musiken har en förmåga att föra samman människor! Det visar vi också i vår nya dokumentär om Funkisbro, som släpps måndagen 5 juni. Genom dokumentären vill vi berätta mer om just musikens betydelse och hur vi kan mötas i det, oavsett vem du är, berättar Charlotte Ollward.

Funkissommar arrangeras av Örebro kommun i samarbete med KFUM, Studieförbundet Bilda, Tegelbruket, Dialog DV, Kulturskolan, Under Bar Himmel/Kexx Kultur AB, Svenska marknadsgruppen, Eztrad och FUB.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login