Funkissommar – sommaraktiviteter för personer med funktionsnedsättning

By on 24 maj, 2022
Funkissommar 2022.
Bild: Örebro kommun

I sommar bjuder Örebro kommun, tillsammans med flera samarbetspartners, in till ett flertal aktiviteter för personer med en funktionsnedsättning. Alla aktiviteter är kostnadsfria och med hjälp av ett brett utbud är förhoppningen att det ska finnas något för alla.

Förvaltningen för sociala insatser i Örebro kommun har tillsammans med ett flertal samarbetspartners satt ihop ett program med kostnadsfria sommaraktiviteter. Programmet vänder sig till personer som har en funktionsnedsättning. Under de två senaste åren har sommaraktiviteterna ersatts med en digital show på grund av coronapandemin, men nu är det äntligen dags att ses igen – och utbudet är brett:

– Målet är att det ska finnas en eller flera aktiviteter för alla! Vi vänder oss till människor med olika funktionsnedsättningar och därför är det är viktigt att alla kan hitta sin nivå på aktivitet. Precis som vid våra tidigare aktiviteter är delaktigheten ett av våra viktigaste ledord, säger Charlotte Ollward, kulturpedagog, Förvaltningen för sociala insatser.

Torsdag 7 juni invigs Funkissommar med en stor allsångskonsert i Stadsparken, tillsammans med Kulturskolan och Funkis Bro. Sedan följer ett flertal aktiviteter med fokus på så väl idrott och hälsa som dans, musik och kreativitet. En av de större aktiviteterna är en konsert i Wadköping den 22 juni. Konserten sker i samarbete med Under Bar Himmel och uppträder gör artisterna Boris René, Jon Henrik Fjällgren, Nanne Grönvall och Funkis Bro.

Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro kommun
Mer information
På orebro.se/funkissommar finns hela programmet att ta del av. Alla aktiviteter är kostnadsfria, men vissa kräver föranmälan.
Funkissommar arrangeras av Örebro kommun i samarbete med FUB, Tegelbruket, KFUM, Dialog DV, Studieförbundet Bilda, KFMK, Kulturskolan, Örebro boxningsklubb, Open Art, Under Bar Himmel/Kexx Kultur AB, Svenska marknadsgruppen och Fritidsbanken.

You must be logged in to post a comment Login