Fyra åkare kompletterar alpina VM-truppen

Av på 2 februari, 2021
Lin Ivarsson, Åre SLK var en av fyra åkaren som under måndag kunde kvittera ut en VM-biljett.
Foto: Bildbyrån

Alpina VM i Cortina närmar sig med stormsteg och den alpina landslagsledningen har nu kompletterat truppen med ytterligare fyra åkare, för två i kvartetten är det VM-debut.

William Hansson, Mälaröarnas ASK och Jonna Luthman, Åre SLK är två debutanter som under måndag eftermiddag kunde kvittera ut varsin VM-biljett. De båda åkarna har ett brett register, där Jonna är uttagen för att vara med i laget när det är dags för team parallellen. Duon har erfarenhet av parallell och teamtävlingen är en disciplin där Sverige hävdat sig väl historiskt. För att säkerställa deltagande krävs inte bara ordinarie laguppställning, lika viktigt är att slagkraftiga reserver som är redo att hoppa in om så krävs.

Vid sidan av William och Jonna är det två åkare med erfarenhet från VM 2019 i Åre som ansluter till truppen. Olle Sundin, Djurgårdens IF och Lin Ivarsson, Åre SLK.

Båda har en förkärlek för långa svängar, men där Olle också har meriter och framgångar i alpin kombination, vilket kan komma väl till pass i mästerskapssammanhang.

– Efter den kompletteringen har vi deltagare i alla grenar och vi säkerställer en bredd i truppen till team parallellen. VM i Cortina är säsongens stora höjdpunkt, nu är det snart dags och vi är där för att tävla om medaljer, säger landslagschef Lars Melin.

VM startar 8 februari med damernas kombinationstävling och avslutas 21 februari med herrarnas slalom.

Kompletteringar till svenska VM truppen Cortina 2021: Jonna Luthman, Åre SLK, William Hansson, Mälaröarnas ASK, Olle Sundin, Djurgårdens IF, Lin Ivarsson Åre SLK.

Sedan tidigare uttagna: Mattias Rönngren Åre SLK, Kristoffer Jakobsen, Storklinten AK Skalp, Felix Monsén, Åre SLK, Alexander Köll, Landskrona SC, Sara Hector Kungsbergets AK, Estelle Alphand, Åre SLK, Emelie Wikström, IFK Sävsjö, Elsa Fermbäck, Vemdalens Alpina.

Sport | Skidor
Örebronyheter

Källa Svenska Skidförbundet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in