Gapminder inleder Framtidsveckan i Karlskoga

Av på 2 oktober, 2018
Arkivbild.

Under rubriken ” För en faktabaserad världsbild” kommer Olof Gränsström från Gapminder att inleda årets Framtidsvecka i Karlskoga. Framtidsveckan arrangeras varje år under vecka 40 och skapar mötesplatser där lokal hållbar utveckling står i centrum. Det kan vara ett arrangemang på någons gård, i en butik, i skogen, i skolan, på jobbet eller på torget.

Framtidsveckan är en rikstäckande företeelse som i Karlskoga arrangeras av folkbildningens aktörer; studieförbund och Karlskoga folkhögskola. Under veckan sker flera arrangemang i Karlskoga, i resten av länet och i hela landet.

-Gapminder, från början med Hans Rosling i spetsen, har röjt stora framgångar världen över och ger populära föreläsningar i alla möjliga sammanhang. Det känns jätteroligt att kunna erbjuda karlskogaborna en föreläsning av det här slaget. Tanken är att inleda Framtidsveckan 2018 med att ta avstamp i denna föreläsning kring en faktabaserad världsbild för att sedan kunna gå vidare med frågor som berör utveckling och förbättring av vår värld, säger Jennie Nises, länsbildningskonsulent.

Plats: Karlskoga bibliotek, hörsalen.
Dag och tid: 1 oktober kl.18.00

På tisdagen finns sedan Anders Sporsén i hörsalen på Karlskoga bibliotek för att berätta om möjligheterna med att resa hållbart. Det är en aktuell fråga då allt fler flyger allt längre och orsakar stora växthusutsläpp samtidigt som klimathotet blir allt påtagligare. Anders Sporsén tar med åhörarna på resa i ord och bild som vill visa på möjligheterna att söka ett annat slags äventyr.

Länet | Karlskoga
Örebroguiden

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in