Gårdsförsäljning av alkohol

By on 21 oktober, 2017

Starka krafter lobbar och arbetar för att tillåta så kallad Gårdsförsäljning av öl och vin, det vill säga att lokala producenter får sälja av de alkoholprodukter man tillverkar på sin gård.

Det kan verka harmlöst och många tänker ”vad spelar dessa enstaka liter för roll för den totala alkoholkonsumtionen?” Svaret är att dessa enstaka liter inte spelar stor roll för den totala alkoholkonsumtionen men det som är allvarligt är att om Sverige tillåter så kallad gårdsförsäljning hotar vi hela det svenska Systembolagets monopol. Gör det nåt?

Ja, hävdar vi på Motorförarnas Helnykterhetsförbund. Skulle försäljningen av alkohol öka på grund av att försäljningen släpps fri vet vi att försäljningen ökar, och genom erfarenhet och forskning får det till följd att rattfylleriet också ökar.

Det räcker och blir över med de 12 000 rattfyllerikörningar som varje dag inträffar på våra vägar. Det är redan alldeles för många som får sina liv förstörda på grund av rattfylleri. varje död eller allvarligt skadad har ett stort nätverk av människor runt sig vars liv förändras för alltid.

Vår vision är att INGEN ska dö av rattfylleri och därför kommer vi att arbeta mot frisläppande av alkoholförsäljning och kämpa för att alkoholen i Sverige säljs via den reglerade modell vi haft under många år, kallad Systembolaget. För barnens, för hälsans och trafiksäkerhetens skull.

Hälsa | Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login