Ge bort en get i jul

Av på 29 november, 2018

Barnrättsorganisationen Erikshjälpens julbudskap 2018: Köp fler julklappar till barnen! Men, uppmaningen gäller inte våra egna ungar, utan andras. Och det handlar inte om julklappar som köps i vanliga butiker utan om getter, kossor, lärare, toaletter, hönor och fröer från Erikshjälpens gåvobutik.

Världen behöver inte fler nya prylar men barnen behöver en bättre värld. Därför uppmanar Erikshjälpen alla svenskar som just nu är på jakt efter julklappar att istället köpa en höna, en get, en ko, en lärare, ett frö eller en toalett i deras julgåvobutik. Samtliga julklappar som säljs där har gemensamt att de ger barnoch familjer som lever i fattigdom och utsatthet möjlighet till egenförsörjning. Djuren kan ge mjölk, och ägg, ett frö kan växa till ett hållbart jordbruk och en ren toalett kan vara den avgörande skillnaden mellan liv och död.

Det är lätt att få dåligt samvete i konsumtionshetsen som pågår kring jul, men ju mer du handlar i vår gåvoshop, desto bättre, säger Victor Egerbo, insamlingsansvarig på Erikshjälpen.

Förutom uppmaningen om att köpa fler hållbara julklappar till barnen sprids även budskap som ”Klart syrran ska få en lärare”, ”Klart farsan ska få ett frö” eller ”Klart brorsan ska få en get”. Julkampanjen består av flera delar och syns i både analoga och digitala kanaler. Den kommer att synas i sociala medier samt i second hand-butikerna där det även finns möjlighet att köpa juletiketter att sätta på julklapparna.

– När du sätter ett sånt kort på en vanlig julklapp blir den dubbelt så mycket värd eftersom du samtidigt ger bort en extra julklapp till fattiga barn, säger Victor.

Julkampanjen har tagits fram i nära samarbete mellan Erikshjälpen och brandexperience-byrån Yellon, som delar både värderingar och småländska rötter.

– Det är en extra hjärtevärmande julklapp att ha fått förtroendet att ta fram den här kampanjen tillsammans med Erikshjälpen, säger Madelene San Román, marknadsansvarig på Yellon samt projektledare för julkampanjen. Och Yellons företagsjulklapp i år är självklar, det blir getter!

Stöd oss

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in