GF Örebro vinner SM i truppgymnastik

Av på 30 juni, 2019

Truppgymnastikens SM avgjordes idag i Malmö och publiken bjöds på en fantastisk show i Baltiska hallen.

De tre segrande lagen blev Motus-Salto i damklassen, Brommagymnasterna i herrklassen och GF Örebro i mixed.

Motus-Saltos första SM-guldet för damer i truppgymnastik
Med svåra och fint utförda hopp och mattavarv inledde Motus-Salto från Malmö starkt och klarade av friståendet på ett strålande sätt och det tog laget hela vägen till guldmedaljen. Det är Motus-Saltos första SM-guld och de vann guldet i en mycket fin final.

– Det är helt otroligt! Vi gick in med ett lugn idag och visste att vi hade chans på guldet. Vi hade delar att förbättra från kvalet och målet var att gå in och ha så kul som möjlig, säger Ellinor Sjöberg från Motus-Salto som nu tar lite sommarlov och ledigt innan det blir dags att börja ladda upp mot NM i höst.

Brommagymnasterna från Stockholm genomförde en mycket jämn tävling där det satte alla volter i både hopp och tumbling och avslutade med ett riktigt fint fristående som gav dem silvret och en NM-plats.

Vikingarna från Lidingö kom trea. De hade tävlingens högsta poäng 21.000, som de fick genom ett mycket fint friståendeprogram.

GK Motus- Salto, 56,400
Brommagymnastera, 56, 150
GT Vikingarna, 55,550

Tionde SM-guldet till Brommagymnasternas herrar
I en mycket spännande final var det till slut Brommagymnasterna som vann tävlingen och kammade därmed hem det tionde SM-guldet till föreningen genom tiderna. Det gjorde de genom en stålande fin tävling där de själva var mycket nöjda med tumblingen där de trots en större miss i första varvet höjde sig från kvaltävlingen.

– Jag är så nöjd med lagets prestation idag. Det blev ett avgörande i sista grenen hopp och där visade vi vilken rutin vi har när alla kan spänna till och går in och ställer volterna när det verkligen gäller, säger Patrik Gustafsson som idag också fick utmärkelsen Stor Grabb.

Tvåa i tävlingen kom KFUM från Stockholm, inte långt efter vinnarna från Brommagymnasterna. Även de genomförde en utmärkt tävling och fick bland annat bonus i tumbling efter ett mycket väl utfört likavarv.

Hemmalaget Motus-Salto som sensationellt vann kvalet igår, körde återigen en riktigt bra tävling och lyftes av publiken fram till ett brons.

Brommagymnasterna, 58,450
KFUM Stockholm, 58, 050
GK Motus-Salto, 56,800

Mixedguldet tillbaka till Örebro
GF Örebros mixedlag genomförde en helt strålande tävling och presterade på absolut toppnivå i alla tre grenar och tog med ett lag bestående av många rutinerade gymnaster hem segern i mixedtävlingen.

– Det var en bra tävling idag med tre bra mixedlag. Det har känts lugnt hela vägen och vi är nog mest nöjda med trampetten idag, kommenterar tränare Alexandra Nyström Pelenius.

Tvåa i tävlingen var Brommagymnasternas mixedlag, bara en halv poäng efter GF Örebro. Även de körde en jämn och fin tävling och kommer tillsammans med Örebro att representera Sverige på NM senare i höst.

Gefle GF, förra årets segrare, genomförde en fin tävling, med några små missar och placerade sig på den tredjeplatsen.

GF Örebro, 54,300
Brommagymnasterna 53,75
Gefle GF, 49,800

Sport | Gymnastik | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in