Glans, Westin, Torebjer och Nyqvist till Örebro

Av på 14 september, 2021
Johan Glans, Ann Westin, Karsten Torebjer och stjärnskottet Christoffer Nyqvist, fyra av de främsta profilerna ur den svenska humoreliten kommer till Örebro.

Humorkalaset har bjudit många tusen människor på skratt och sänts i SVT. Nu är man tillbaka. För första gången samlas Johan Glans, Ann Westin, Karsten Torebjer och stjärnskottet Christoffer Nyqvist, fyra av de främsta profilerna ur den svenska humoreliten för en julturné. Totalt besöker Humorkalaset Christmas 13 orter.

Lördag 18 December 2021 kommer Humorkalaset till Örebro, Hjalmar Bergman Teatern.

– Det känns som att det var igår vi körde Humorkalaset, trots att det snart är två år sen. Och det känns så himla roligt att få vara med och ta svensk standup ut på vägarna igen och möta publik. Dessutom med en bra samling komiker. Folk behöver skratta nu. Det ska vi se till att folk får göra, säger Johan Glans.

Från slutet av november till mitten av december kommer komikerna Johan Glans, Ann Westin, Karsten Torebjer och stjärnskottet Christoffer Nyqvist att bjuda på en kavalkad av skratt i 13 svenska städer. Det kommer att bjudas på en storslagen standupkväll i julens tecken. 

– Det känns superkul att vi har kunnat samla humoreliten i Sveriges roligaste julshow! För första gången står de här fyra komikerna på samma scen. Det ska bli jättehärligt att få fira in julen med ett skratt, säger Jonas Kahnlund, producent för Humorkalaset Christmas.

Johan Glans är en av Sveriges främsta komiker som känns igen från många TV-produktioner, som På spåret, Parlamentet och julkalendern Mirakel. Johan har genomfört många uppskattade och uppmärksammade turnéer, bland annat World tour of Skåne, World tour of Sweden och World tour of the world. Han har för sin humor tilldelats många utmärkelser, bland annat Årets manliga komiker vid Svenska Standupgalan och Karamelodiktstipendiet.

Ann Westin har hela tre gånger utsetts till Årets kvinnliga komiker vid Svenska Standupgalan. Bland annat med motiveringen ”Med sin timing och obetalbara kroppsspråk i hundraprocentig symbios är hon ett komiskt geni som aldrig slutar att utvecklas”. Vid sidan av standup har Ann skrivit böcker och medverkat i stora teateruppsättningar, TV-serier och filmer. Anns senaste soloshow finns på Netflix.

Karsten Torebjer är ett galet danskt medium, “Psychic medium”, som spelas av Patrik Larsson. Under de senaste åren har Karsten haft två bejublade och helt utsålda Sverigeturnéer, varit med i åtskilliga tv- och radioprogram och fått en guldskiva för låten “Vem är du?”. Karsten finns på SVT Play och Netflix och är är enormt populär på sociala medier med 100.000-tals fans.

Christoffer Nyqvist är stjärnskottet som tagit Sverige med storm – både med sin standup och på TikTok och Instagram. 2019 gjorde han succé i tv-programmet ”Släng dig i Brunnen” där hans standup hittade hem hos den stora publiken, 2020 var han nominerad som ”Årets nykomling” på Svenska standupgalan och tidigare i år gjorde han succé som komisk sidekick i tv-sända P3-guldgalan 2021.

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa Gul PR

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in