Google är studenternas drömarbetsgivare – Efter 10 år på toppen tappar IKEA och H&M i popularitet.

Av på 22 mars, 2013

Ett tryggt jobb och en trygg anställning har blivit viktigare faktorer i valet av arbetsgivare. Det tror sig de svenska studenterna hitta hos Google som toppar listorna när de fått ange sin drömarbetsplats.

Universums årliga FöretagsBarometer visar att det ekonomiska läget påverkar studenterna. Trygghet har blivit en viktigare faktor vid val av arbetsgivare och nu är uppe på samma nivå som krisåren 2008 och 2009. Att uppnå balans mellan arbete och privatliv, vara trygg och säker i arbetet och att utmanas intellektuellt eller genom en konkurrenspräglad miljö är idag viktigt för de svenska studenterna. Det tror de sig hitta hos Google, som toppar både ekonomi, it och teknikstudenternas listor över drömarbetsgivare.

– Vi är riktigt stolta över att såväl blivande ekonomer som teknik- och itstudenter vill arbeta hos oss. Google strävar efter att konstant ligga i framkant vad gäller att utveckla innovativa tjänster för våra användare och skapa en kultur som främjar kreativitet, kul och nytänkande bland våra medarbetare. Denna utmärkelse är ett fint bevis för att vi är på rätt väg, säger Jonas Lindberg, Engineering Manager på Google.

Google har länge varit it- och teknikstudenternas högsta dröm, men i år är första gången som Google även kniper förstaplatsen hos bilvande ekonomer. IKEA har toppat ekonomers lista som favoritarbetsgivare sedan 2003 men i år hamnar de längre ned i rankningen, på 2:a plats. Även H&M har halkar ner ett steg sedan förra året och hamnar på 4:e plats

– Det har stormat i media kring både H&M och IKEA sedan den senaste undersökningen genomfördes, vilket avspeglas i att båda företagen tappar i popularitet hos både ekonomerna och civilingenjörerna, säger Daniel Wägerth, Employer Branding-specialist på Universum.

Generellt sett domineras dock listorna fortfarande av svenska storföretag, som ofta anses säkrare och stabilare än utländska. Spotify går direkt in på tredjeplatsen bland data/it-studenterna och Skanska går sensationellt förbi Google bland högskoleingenjörerna och kniper förstaplatsen. Övriga svenska företag som placerar sig högt på listorna och därmed är vinnare i kampen om talangerna är Volvo Group, ABB och Vattenfall.

Klicka här för att se hela rankingen >>

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in