Greekazo till O´Learys imorgon Fredag

Av på 7 oktober, 2021

Greekazo, Hässelby-rapparen kommer tillbaka till Örebro och uppträder efter 2 år, jag fick en intervju med Greekazo inför hans spelning på O´Learys imorgon Fredag 8 Oktober 2021.

Det var två år sedan du senast hade en spelning i Örebro, och så har det varit pandemi, vad har du jobbat med då det inte varit aktuellt med turné?

– Jag har jobbat mycket, ska släppa ett nytt album i årsskiftet, så det har varit mycket studiotid, skrivit musik, möten och samarbeten.

Hur känns det nu när alla restriktioner är borta och du får möta publik igen och dina fans?

– Det känns väldigt bra och roligt, spelningarna har jag verkligen saknat. Jag har haft privata spelningar med mindre och sittande publik, men det har inte varit samma sak, så det ska verkligen bli kul. Örebro blir min tredje spelning nu efter att de öppnat upp igen. Det blir schysst att komma tillbaka, Örebro är en fin stad och mina tidigare två spelningar i Örebro har varit väldigt bra.

 Grammisgalan som är en av Sveriges viktigaste galor för artister och producenter, hur kändes det att bli nominerad till årets låt?

– Det kändes jättebra faktiskt!

Du ska släppa en ny platta i års-skiftet, kommer du ha några gästartister med och i så fall vilka är dem?

– Jag kommer ha med många men jag vill inte säga något förens plattan är släppt.

Yei Gonzalez var ju med och producerade på ditt förra album, kommer han vara med på ditt nya album också?

– Ja absolut, och några till producenter.

Kommer ditt nya album handla om nåt specifikt, har du en röd tråd på albumet?

– Nej, inte direkt, jag ska släppa ett till album nästa år och där kommer jag ha en röd tråd, men inget jag vill prata om i dagsläget.

Nu till något helt annat, jag vill fråga dig hur det kändes i intervjun med Malou, om du kände dig påhoppad och om du visste att Anders Öfvergård skulle vara med på din intervju?

– Jag är rätt van att få de frågorna hon ställde, det var bara annorlunda att det var i TV. Jag brydde mig inte så mycket. Anders Öfvergård hade jag ingen aning om ens vem han var och jag visste inte att någon mer skulle vara med på intervjun, jag tänkte om han kanske var en polis eller nånting som ville prata om kriminalitet. Jag fattade ingenting.

Idag är du 20 år, lever på musiken, hur känns det att du verkligen har lyckats?

– Det är ofattbart, jag är väldigt tacksam för det.

Har du någon hälsning till Örebropubliken?

– Jag ser fram emot att komma och uppträda och jag hoppas att vi syns på O´Learys Fredag 8 Oktober 2021, avslutar Greekazo.

Malisa Elneborg, Kultur | Örebro
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in