Guld-jubel för mixedlaget på EM i truppgymnastik

Av på 20 oktober, 2018

Mixedlaget åkte till EM i Portugal med ett guld att försvara från 2016 då de vann före Danmark och Island.

Det starka mixedlaget består av en blandning av nya och mer erfarna gymnaster, vilka kommer från sex olika föreningar gjorde en makalös tävling och fick högsta poäng i två av tre grenar och försvarade därmed titeln från 2016.

Sverige gjorde en stark start i trampett med tre riktigt stilrena hopp som domarna gav höga 18.200, en stor höjning från kvaltävlingen och dagens högsta poäng. Det blev tyvärr en skada på Fanny Törngren, vilket innebar att en reserv, Claudia Blomqvist, plockades in i de kommande två grenarna.

Friståendet var nästa gren och här gjorde Sverige ett fantastiskt framträdande och satt alla sina svårigheter, inklusive det alltid kritiska handståendet och fick dagens högsta friståendepoäng 20.400, en och en halv poäng högre än i kvalet. Sverige hade ett försprång inför sista grenen och laget höll hela sträckan ut. De körde en strålande tumbling och fick poängen 17.850 som bara Danmark lyckades slå och därmed var det klart att Sverige tagit guld i Portugal.

Efter Sverige placerade sig Danmark på en andra plats och Island kom trea.

– Jag är väldigt glad kan inte riktigt beskriva känslan, men vi har vi har tävlat som kungar idag. När jag fick hoppa in efter hoppet blev det först lite panik, men jag har ju tränat på det här, så sen blev det OK. Jag är väldigt, väldigt nöjd, berättar Claudia Blomqvist, EM-mästare i truppgymnastik.

Resultat:

  1. Sverige
  2. Danmark
  3. Island
  4. Norge
  5. Storbritannien
  6. Frankrike

Sport | Gymnastik
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in