Gymnasiemässan och Yrkesmässan inställda

By on 21 augusti, 2020

Den årliga Gymnasiemässan och Yrkesmässan kommer i höst att ställas in. Ett beslut som tagits med anledning av rådande coronapandemi. 

Gymnasiemässan skulle arrangerats den 7 oktober på Conventum och är en möjlighet för ungdomar som ska söka till gymnasiet att träffa länets olika skolor. Det är ett utmärkt tillfälle att få träffa både elever och lärare som ställer ut på mässan för att bilda sig en uppfattning om vilka val man ska göra inför sitt gymnasieval. Samtidigt så har det stor betydelse för skolorna att möta sökande ungdomar.

– Det känns väldigt ledsamt att behöva ställa in ett så pass viktigt evenemang för eleverna som ska göra sitt val inför gymnasiet. Men då vi befinner oss i en pandemi behöver vi vidta åtgärder för att minska smittspridningen. Vi behöver nu se över hur vi ska kunna erbjuda våra kommande gymnasieelever en möjlighet till att få en likvärdig introduktion för sitt val till gymnasiet, säger Thomas Strömberg, samordnare för utbildning, försörjning och arbete.

Yrkesmässan skulle arrangerats den 20 november på Conventum och vänder sig till elever i årskurs 8-9 samt elever på gymnasiet/vuxenutbildningen och arbetssökande. Där får besökarna chans att träffa olika branschorganisationer och företag för att veta mer olika yrken på marknaden och vad som krävs i studieväg. 

Mässorna brukar locka 5000 besökare vardera.

Lokalt
Örebronyheter

Källa: Örebro Kommun

You must be logged in to post a comment Login