Håll Kumla Rent

Av på 17 september, 2021

På lördag är det den internationella skräpplockardagen World Cleanup Day och här i Sverige kallar vi dagen Håll Sverige Rent Dagen, kommer du att uppmärksamma det genom att plocka skräp?
 
Om du planerar att ge dig ut är bra att ha ett par handskar, och var försiktig så du inte skadar dig. Plockar du tillsammans med barn så ska du tänka på att plocka på säkra platser och inte längs exempelvis en trafikerad väg. Vassa och farliga saker är det bäst att en vuxen tar hand om.

Man behöver inte göra det till en stor händelse, utan det går ju bra att slänga skräpet i närmsta papperskorg. Får du feeling och plockar mer kan du ta med dig skräpet hem och lägga det i restavfallet. Hittar du väldigt mycket, eller stort skräp är det extraöppet mellan 9-13 på återvinningscentralen i Kvarntorp just på lördag. Om du hittar ett område där det skräpats ned i större omfattning så ta gärna kontakt med servicecenter så ser vi till att komma ut och fixar det.

Fimpen är den vanligaste skräpet i städerna. Fimpar och snus för 80 % av skräpet i städerna. Annat skräp som är vanligt är papper och plats från snabbmat som vi äter när vi är i rörelse på ett eller annat sätt. Längs vägar och dikeskanter är snabbmatsskräpet ett stort problem, för plast och aluminiumburkar kan hamna i foder till lantbrukets djur och riskerar att skada djur väldigt allvarligt.

Tidigare år har vi haft gemensamma skräpplockardagar inom Kumla kommun, och den traditionen vill vi återuppta när pandemin har lagt sig och vi kan göra mer aktiviteter tillsammans.

Örebro län | Kumla
Örebronyheter

Källa Kumla kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in