Hälsa | Facebooks ursäkt ingenting värd när de åter stänger av Bröstcancerfonden/BRO

By on 10 september, 2016

Två dagar efter att vi mottagit en ursäkt från Facebook för att de tagit bort bilden på en stark gravid kvinna som visar upp ärren efter en bröstoperation är vår andra sida ”Klämdagen” spärrad på samma sätt. Är bilden alltså bara OK på en speciell sida eller hur tänker Facebook här.

Sidan ”Klämdagens” syfte är att skapa en god vana hos kvinnor att känna igenom sina bröst regelbundet för att på så sätt tidigt uppmärksamma eventuella förändringar. Detta är mycket viktigt eftersom vi vet att en tidig upptäckt av cancer kan ha stor betydelse för utgången. Bilden är högst relevant även på denna sida och visar fortfarande en vacker kvinna som har kämpat mot cancer och nu är gravid. Absolut inga sexuella anspelningar utan en bild som ska ge tröst och hopp.

Facebook censurerar Bröstcancerfondens sida "Klämdagen" pga samma bild som de återpublicerat på Bröstcancerfondens andra Facebooksida.

Facebook censurerar Bröstcancerfondens sida ”Klämdagen” pga samma bild som de återpublicerat på Bröstcancerfondens andra Facebooksida.

Ursäkten om att det hela var ett misstag känns nu plötsligt ganska ihålig. Denna historia börjar bli en följetong och Facebook får nog ta och läsa igenom sina egna regler ordentligt, säger Caroline Crafoord, kommunikatör på Bröstcancerfonden/BRO

Hälsa
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login