Hanna Eriksson är en av årets unga förebilder

By on 13 april, 2017
Hanna Eriksson, Örebro, är utsedd till en av Årets unga förebilder.
Foto: Hanna, Privat.

Stipendiet som Årets unga förebild tilldelas i år Hanna Eriksson (Örebro) och Kevin Oscarsson (Halmstad) som tillsammans får motta utmärkelsen i vinnarcirkeln på Solvalla, under Elitloppslördagen sista helgen i maj.

För att lyckas i arbetet med att attrahera och rekrytera fler till travsporten krävs förebilder för såväl unga som äldre, tjejer och killar. Att lyfta fram, hylla och synliggöra våra unga goda förebilder och ambassadörer är även en viktig del i arbetet för att ytterligare inkludera unga i travsporten, säger Lisa Persson, ungdomsansvarig på Svensk Travsport.

Årets unga förebild är ett stipendium där aktiva nominerar vem de vill lyfta fram som bra förebilder. Av nomineringarna framgår att årets stipendiater, Hanna Eriksson och Kevin Oscarsson, är två engagerande, drivna och av omgivningen extremt uppskattade ungdomar.

– Det finns väldigt många duktiga ungdomar i vår sport, på tävlingsbanan, i travskolan och i våra föreningar och styrelser. Därför känns det extra bra att stipendiet i år tilldelas två personer som symboliserar många olika delar av den svenska travsporten, fortsätter Lisa.

Under Elitloppslördagen kommer Hanna och Kevin att få ta emot priset som Årets unga förebild med ett stipendium på 5 000 kronor vardera för vidare förkovran inom travsporten.

– Det känns förstås jättekul att få utmärkelsen, men jag blev väldigt förvånad först eftersom jag är ganska ny i sporten och ägnar mig dessutom inte åt de delar som kanske syns mest. Det finns många olika sätt att engagera sig på och det känns fantastiskt att nu få veta att det jag gör och bidrar med är uppskattat av andra, säger Hanna Eriksson.

Utdrag ur nomineringarna för Hanna Eriksson:
Hanna är glad, positiv och ser inga hinder. Hon är en god förebild för de hon möter i travsporten och en god representant för sporten. Det är viktigt att hylla de som jobbar hårt och Hanna är en klippa för travsporten.

Hanna inspirerar unga till att satsa på häst-och travsporten, visar att man kan komma långt även om man inte hållit på med detta sedan grunden. Hanna ser alla individer och har ofta kreativa förslag och idéer. Hanna sprider glädje och energi och är en riktig tillgång såväl på travskolan som i sporten.

Hanna jobbar på Örebro/Linde travskola, startade Fornaboda TV, är b-tränare, är aktiv i ungdomssektionen och är adjungerad i Lindetravklubbs styrelse.

Utdrag ur nomineringar för Kevin Oscarsson:
Förutom fantastiska resultat på travbanan som aktiv inom ponnysporten och senare med stora hästar är Kevin en bra förebild utanför banan. Han är ödmjuk med fötterna på jorden och har en schysst, vårdad körstil och tar vara på de chanser han får.

Trots ett späckat tidsschema med mycket att göra är han i stallet kl. 6 på morgonen, redo för en ny dag. Han ger tid till samtal till alla runtomkring såväl gamla som unga, lyssnar ständigt och kommer gärna med tips och idéer.

Sport | Hästsport lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login