Hans Thunberg släpper singlen ”Magenta”

Av på 25 mars, 2021

Hans Thunberg släpper singlen ”Magenta” den 26 Mars. Den kommande singeln har två spår, Magenta och Kyanos. Låtarna är baserade på en gemensam musikalisk idé (stegvis växlande fyrstämmiga ackord på en symmetrisk oktatonisk skala), och rör sig i mörka stämningslägen. Den ena mer melankolisk och fridfull, den andra kallare och ödsligare. Den ena spelad helt på mjukvaru-synthesizers, den andra gitarrbaserad.

Singeln kommer att finnas tillgänglig på alla större strömnings- och nedladdningstjänster den 26 Mars.

Hans Thunberg har spelat gitarr och gjort musik med olika grupper och projekt i Stockholmstrakten sedan 1973. Hans Thunbergs musik rör sig i genrena ambient, new wave, postrock. I soloprojekten har han hållit sig mycket inom gitarr- och klaviaturbaserad instrumentalmusik, ofta med ett mer lågmält tonfall.

Hans har spelat i flera band i Stockholmsområdet de senaste årtionden. Som lektor i matematik på KTH har han också skrivit artiklar kring användandet av matematik i komponerandet och analyserandet av musik.

Hans Thunberg släppte förra året dubbel singeln Kura / Hjärtat mitt.

Utöver sina soloprojekt där han de senaste åren släppt musik, har han på senare år även spelat med grupperna Tow Truck Two och Grape, och för närvarande med Obygden och Midnattsdjuret.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Musichelp Sweden

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in