Här är frågorna Socialdemokraterna Östergötland kommer att driva på S-kongressen

Av på 20 mars, 2019

Kongressombuden från Socialdemokraterna Östergötland har under den senaste månaden jobbat fram de förslag som de kommer att driva på den nationella partikongressen som går av stapeln den 22-24 mars på Conventum i Örebro.

Här är fyra frågor som de östgötska ombuden kommer att försöka få kongressbeslut om: 

1. Avskrivning av studielån vid landsbygdsflytt
Skapa drivkrafter att vidareutbilda sig till vissa bristyrken samt att stimulera flytt till landsbygden genom att modeller för avskrivning av studielån införs.

2. Heltidsanställning till undersköterskor och barnskötare
Som en del i att säkra kompetensförsörjningen ge löften om en tillsvidareanställning på heltid till alla gymnasieelever som slutför vård- och omsorgsprogrammet som undersköterskor samt barn- och fritidsprogrammet som barnskötare.

3. Redovisning av statistik för lärarledda timmar
Högskolor och universitet ska redovisa statistik över det senaste årets lärarledda timmar tillsammans med information om undervisningsform och studietakt.

4. Treterminssystem
Ett treterminssystem på högskolor och universitet, genom ett första steg där studenter erbjuds tillgång till fler, för sin utbildning, relevanta sommarkurser. Ambitionen är att ge studenter möjlighet att snabbare genomföra sin högskoleutbildning.

Politik | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in