Här är gänget som välkomnar nya studenter

By on 12 juli, 2022
Studentambassadörer. Matilda Eklund, Felix Fridholm, Mehdi Mohamed i bakre raden och Kristina Khajo, Tilda Petersson och Aleksander Berger längst fram står redo att besvara frågor från nya studenter som börjar till hösten. Studenten Hanna Ackelid finns på plats i Grythyttan för att svara på frågor från de som kommit in på en utbildning vid Restaurang- och hotellhögskolan.
Foto: Anna Lorentzon

Första urvalet klart – här är gänget som välkomnar nya studenter till Örebro universitet. Idag får alla som sökt en utbildning till hösten sina antagningsbesked, på Örebro universitet står sju studenter redo att svara på frågor från nya studenter.

– Vårt mål är att alla ska få en trygg start, säger Felix Fridholm.

Redan idag kan den som sökt en utbildning hitta sitt antagningsbesked på Antagning.se. På måndag kommer alla som antagits till ett program vid Örebro universitet att få ett sms med ett erbjudande om att ställa frågor om studentliv, studier och staden Örebro till någon av universitetets studentambassadörer.

– Vi vill att våra blivande studenter ska få en chans att räta ut alla frågetecken inför hösten. Det blir en lite mer personlig kontakt när du får prata med en riktig student, vi vet ju precis vad de kommer att få uppleva. Alla får snabba och personliga svar, de möter ingen chattrobot som inte fungerar, säger Felix Fridholm, en av studentambassadörerna som jobbar med att svara på frågor.

Många frågor om schema och bostad

Örebro universitet har under flera år erbjudit nya studenter den här chansen. Satsningen pågår mellan 18 och 22 juli. De vanligaste frågorna finns också besvarade på hemsidan.

– Vi tror att det blir många frågor om hur man hittar bostad och var man kan se sitt schema, säger Felix Fridholm.

Den som vill ha en försmak av studentlivet kan också följa Örebro universitet på Instagram, där studentambassadörerna nästa vecka tar över och bjuder på berättelser från vardagen.

Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro Universitet
Text och foto: Anna Lorentzon

You must be logged in to post a comment Login