Här är herrlandslagets trupp till The World Games

By on 27 maj, 2017
Rasmus Enström finns med i truppen till TWG.
Foto: Per Wiklund

Herrlandslaget laddar för sommarens stora mästerskap The World Games i Polen, nu är den ovanligt lilla truppen uttagen.

– Redan när jag tog ut bruttotruppen hade jag i åtanke att det kommer att handla om rutin från stora matcher och VM-turneringar, säger Sveriges förbundskapten Mikael Hill.

Sverige, tillsammans med fem andra nationer på herrsidan i innebandy, tävlar i multisporteventet The World Games i polska Wroclaw 27-30 juli (hela evenemanget pågår 20-30 juli).

För första gången genom tiderna är innebandyn med som en officiell medaljsport i mästerskapet, och nu har Sveriges förbundskapten Mikael Hill tagit ut truppen.

Eftersom matchtiden är kortare än vanligt, 3×15 minuter, har också de uttagna trupperna bantats. Varje nation får ta ut tolv utespelare och två målvakter.

– Redan när jag tog ut bruttotruppen hade jag i åtanke att det kommer att handla om rutin från stora matcher och VM-turneringar när jag tar ut den slutgiltiga truppen. När vi ska spela så många matcher på få dagar kommer det krävas mycket av spelarna, säger Mikael Hill.

Medverkan i The World Games (TWG) är ett viktigt steg för innebandyn om det ska kunna bli en OS-idrott i framtiden. Därför siktar Sverige på att visa upp sig från sin absolut bästa sida.

– TWG är jättestort. Det är ett fantastiskt evenemang med flera tusen aktiva som delar. Att få vara en del av det kommer sannolikt bli ett minne för livet, och att uppleva de här matcherna kommer att bli otroligt häftigt. Men också att vistas i en miljö med elitidrottare från hela världen blir mäktigt. Det är något jag ser fram emot.

Vad betyder The World Games för innebandyn i stort, tycker du?
– Förhoppningen är att det ska bli en ögonöppnare för dem som inte redan är frälsta och se vilken fantastisk idrott det är. Man ska få uppleva farten och all den dramatik som en innebandymatch innebär. Sporten ska breddas och slå på flera ställen i världen, säger Mikael Hill.

Sverige spelar två gruppspelsmatcher, mot USA och Schweiz, sedan väntar semifinal och final eller bronsmatch.

Vi har tre innebandyträningar på plats i Polen och en hel del teoripass. Det blir mycket samtal med spelarna inför mästerskapet så att de är väl förberedda när vi väl kommer dit, säger Hill.

Nedan kommenterar Mikael Hill alla spelare i truppen.

 

Sveriges trupp till The World Games:

Målvakter
Viktor Klintsten, Storvreta IBK
Måns Parsjö Tegnér, IBK Dalen

Utespelare
Tobias Gustafsson, Linköping IBK
Robin Nilsberth, Storvreta IBK
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Emil Johansson, IBF Falun
Rasmus Enström, IBF Falun
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Johannes Larsson, IBF Falun
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Johan Samuelsson, Unihockey Tigers Langnau
Kasper Hedlund, Mullsjö AIS
Rasmus Sundstedt, HC Rychenberg
Jonas Svahn, IBK Dalen

Spelschema:
Sverige-USA, 28 juli 12.00
Sverige-Schweiz, 28 juli 20.00
Semifinal, 29 juli 14.30/17.00
Bronsmatch/final, 30 juli 12.30/15.00

Spelarkommentarer från Mikael Hill:

Viktor Klintsten, Storvreta IBK
– Det är en spelare som har visat på klubblagsnivå att han tar klivet upp i de stora matcherna. Han hade ett fantastiskt 2016 med SM- och Champions Cup-guld. Viktor gjorde bra ifrån sig i Euro Floorball Tour i Växjö i höstas. Det ska bli spännande att se honom i internationell miljö igen.

Måns Parsjö Tegnér, IBK Dalen
– Han gav ett bra intryck i student-VM förra sommaren och gjorde otroligt bra ifrån sig i Euro Floorball Tour i april mot Tjeckien. Han är redan färdig för stora uppgifter, spelar väldigt moget och är en fantastisk slagspelare.

Tobias Gustafsson, Linköping IBK
– Han har vuxit ut till en världsback. En av VM-finalens allra bästa spelare och gjorde en enormt bra insats i Euro Floorball Tour i april.

Robin Nilsberth, Storvreta IBK
– Det är en av de stora ledarna i landslaget. Han kan landslaget perfekt. Spelet, gruppen, allt. Han är jätteviktig för oss.

Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
– Han är truppens äldsta spelare, som personifierar ett modernt backspel främst av alla. Han är en väldigt bra ledartyp.

Emil Johansson, IBF Falun
– Emil är en yngre variant av Mattias Samuelsson. Han kandiderar om titeln världens bästa spelare. Otroligt bra i båda ändarna av banan och har en enorm vinnarskalle.

Rasmus Enström, IBF Falun
– Han är lagkapten i Falun och leder genom sitt spel. Inte den som hörs och syns mest, men gör alltid jobbet för laget. En gudabenådad bolltalang som har utvecklats till en perfekt framspelare.

Alexander Galante Carlström, IBF Falun
– I dagsläget är han den största profilen innebandyn har på herrsidan. Han har spetsegenskaper i offensiven och det är svårt att begripa hur skicklig han är på att hitta tid och ytor för sitt skott. Han är en världsklassavslutare, men är också bra allround.

Johannes Larsson, IBF Falun
– Johannes fick sitt genombrott i landslaget, tycker jag. Han var väldigt bra i Falun innan, men först när han kom med i landslaget förstod folk hur bra han är. Han var vänsterback, högerback, högerforward och vänsterforward i Euro Floorball Tour i april. Han behärskar alla positioner och gör det fantastiskt bra.

Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
– Han har varit med i den absoluta eliten i många år och har fortfarande många år kvar. Jag blev jätteimponerad på Euro Floorball Tour i april, men inte gällande offensiven. Utan jobbet han gjorde defensivt utan boll. Han är användarbar över hela banan.

Johan Samuelsson, Unihockey Tigers Langnau
– Lagets kapten. En motor i vilken femma som helst. Han leder genom exempel och är en fantastisk framspelare.

Kasper Hedlund, Mullsjö AIS
– Han har varit Mullsjös viktigaste spelare i ett par säsonger där han driver deras anfallsspel från bak i planen. Han fick sitt stora genombrott i landslaget när vi var iväg på Euro Floorball Tour i april. Där gjorde han två kanonmatcher mot Tjeckien och Finland.

Rasmus Sundstedt, HC Rychenberg
– Det är en riktig kameleont. Han är lika bra på backen som forward. Han är avig och svårläst överallt. Ett jättebra skott och lika bra som framspelare. Han gör ofta väldigt bra ifrån i sig landslaget.

Jonas Svahn, IBK Dalen
– Jonas fick ta ett stort ansvar i Euro Floorball Tour där han spelade med ganska oerfarna spelare. Det gjorde han med glans. Han är en oerhört bra kontringsspelare där han på egen hand kan dra igenom ett försvar.

Sport | Innebandy
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login